Kadiköy'de Gezici Asevi Hizmete Girdi

Kadiköy Belediyesi, ilçeyi olasi afetlere hazirlamak için yaptigi çalismalar kapsaminda bünyesine gezici asevi aracini katti. Gezici asevi, tek seferde 3 bin kisilik sicak yemek dagitma kapasitesi ile hizmet verecek.

Kadiköy'de Gezici Asevi Hizmete Girdi
Kadiköy Belediyesi’nin bünyesine kattigi gezici asevi, dogal afet ve acil durumlar halinde sicak yemek dagitacak. Araçta incelemelerde bulunan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Istanbul’un deprem bölgesinde bulundugunu hatirlatarak, Kadiköy’ü depreme hazirladiklarini söyledi.

Odabasi, “Ihtiyaç sahibi yurttaslarimiza, komsularimiza, Kadiköy’de yasayan ya da Kadiköy’de anlik bulunan Istanbullu komsularimiza hizli bir sekilde hizmet verebilmek için bünyemize kattigimiz gezici asevinin en önemli görevi Kadiköy’ü depreme hazirlamak. Bilim insanlarinin söyledigi Istanbul depremi gerçeginden yola çikarak göreve basladigim günden beridir Kadiköy Belediyesi’ni deprem sonrasina hazirlama çalismalarimi sürdürüyorum. Bunun en önemli unsurlarindan birisi de gezici asevi. Kadiköy Belediyesi olarak olasi Istanbul depremi sonrasinda komsularimizin yasamsal ihtiyaçlarini karsilayabilmek için gezici asevini hizmete sunduk. Deprem sonrasinda insanlarin yemege ulasmasi, temel ihtiyaçlarini karsilayabilmesi çok zor olacak. Pratiklerimizde de bunu gördük. En son Izmir depreminde, buradan giden arama kurtarma ekibi arkadaslarla birlikte ben de oradaydim, böyle bir asevine ihtiyaç oldugu çok asikardi. Hizlica projesini çizdik, yaptirdik ve bugün itibariyla Kadiköylülerin hizmetine sunuyoruz. Bir asevi daha yapma planlarimiz var. Çünkü Kadiköy nüfusu deprem sonrasi etkilenecek alanda ve bir gezici asevinin yetmeyecegi düsüncesindeyiz. Bunlara paralel olarak bu tirlarin hemen yaninda duracak daha küçük mobil ikram araçlarimiz var, onlar zaten hizmete baslamisti. Ege’de çikan yanginlar sirasinda oraya gitti. Kastamonu, Ordu, Sinop, Rize’deki sel felaketlerinde de orada görev yapti. Su an Kadiköy’ün degisik yerlerinde görev yapiyorlar. Her gezici asevinin arkasinda bunlar da olacak ve asevi tirinda pisen yemekleri daha uzak noktalara tasiyacaklar. Umarim bu asevi tüm belediyelere de örnek olur. Biz bunun çogalmasini istiyoruz. Bu büyük bir ihtiyaç” dedi.

3 bin kisilik sicak yemek yapma kapasitesine sahip 13 metre uzunlugundaki araçta 5 adet yemek pisirme kazani, 2 adet soguk hava deposu, firin, yemek dagitma tezgahi ve mutfak el aletleri bulunuyor.
Kaynak: İHA