Haksiz Yere Isten Çikarildigini Öne Süren 3 Isçi, CHP Önünde Dönüsümlü Açlik Grevi Baslatti

Sisli Belediyesinde haksiz yere isten çikarildigini iddia eden ve geçen günlerde Istanbul'dan Ankara'ya yürüyen 4 isçiden 3'ü, CHP Genel Merkezi önünde "dönüsümlü açlik grevi" baslatti.

Isçilerden Kakil Yazar, açlik grevine baslamadan önce yaptigi açiklamada, Sisli Belediye Baskani Muammer Keskin'in, isçilere haklarinin ödendigi yönündeki açiklamalarinin dogruyu yansitmadigini öne sürdü.

Yazar, Istanbul'dan 15 Eylül'de baslattiklari ve 27 Eylül'de Ankara'da tamamladiklari yürüyüste CHP Genel Merkezi'ne, Sisli Belediyesinde uygulanan "yanlis siyasetin teshiri ve bilgilendirme amaçli" geldiklerini, ancak CHP'nin kendilerini "basindan savdigini" söyledi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun'un, konu hakkinda bilgisinin bulundugunu ve Ankara'ya döndügünde konuyla ilgilenilecegini kendilerine söylendigini belirten Yazar, geçen süre zarfinda herhangi bir görüsmenin ve çalismanin yapilmadigini savundu.

CHP'nin konuya kayitsiz kaldigini söyleyen Yazar, "Bugün dönüsümlü açlik grevindeyiz, yarin bunu süresiz açlik grevine dönüstürebiliriz ama bütün bunlarin olmamasi için talebimiz, öncelikle 4 isçi arkadasimizin en temel insani hak olan isinin, asinin ve haklarinin ödenmesidir. Bundan baska istedigimiz bir sey yok." ifadesini kullandi.

- "Ikaz amaçli açlik grevimize baslayacagiz"

Ramazan Çelik de isten çikarilmalarina iliskin süreci anlatarak, "Bizler defalarca dile getirdik ama maalesef sorunu ötelemekten baska hiçbir sey yapmadigi için bizler de genel merkezin önüne gelerek dönüsümlü bir sekilde ikaz amaçli açlik grevimize baslayacagiz." diye konustu.

Sisli Belediyesinde haksiz yere isten çikarildigini iddia eden Turan Aktas, Kakil Yazar, Ramazan Çelik ve Salih Bitner, Istanbul'dan 15 Eylül'de baslattiklari yürüyüsü, 27 Eylül'de Ankara'da tamamlamis ve CHP Genel Merkezi önünde basin açiklamasi yapmisti.

Kaynak: AA