Dünyaca Ünlü Sefler Ve Yeme-Içme Tutkunlari Istanbul'da Bulusacak

Gastromasa, 7 Kasim’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklesecek. Organizasyon öncesi düzenlenen bilgilendirme toplantisinda konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin; “Dünya barisi, gelir esitsizligini göstermek için gastronomi çok önemli. Bölgesel yeni nesil asçilarla yapilmasi gereken önemli çalismalar var” dedi.

Dünyaca Ünlü Sefler Ve Yeme-Içme Tutkunlari Istanbul'da Bulusacak
Dünyaca ünlü sefleri ve gastronomi meraklilarini her yil Istanbul’da bulusturan Gastromasa Gastronomi Konferansi’nin lansman toplantisi yapildi. Organizasyon öncesinde yapilan etkinlige Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gastromasa Konferansi Genel Müdürü Gökmen Sözen, Türk Mutfagi Arastirmacisi Vedat Basaran katildi.

Gastronomi dünyasini sekillendirecek Gastromasa, 7 Kasim’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklesecek.

“Dünya barisi, gelir esitsizligini göstermek için gastronomi çok önemli”

Etkinlige katilan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin; “Bizi bir araya getiren Gökmen Bey’e tesekkür ederim. Güçlü ülke tanitimin sorgulandigi bir dönemden geçiyoruz. Akilli tarim, akilli gida bu bir noktaya nereden nereye geldigimizde daha önceden de sizinle paylasmistim. Dünya barisi, gelir esitsizligini göstermek için gastronomi çok önemli. Bölgesel yeni nesil asçilarla yapilmasi gereken önemli çalismalar var. Elimizde büyük bir kültürel miras var fakat bunu ekonomiye dönüstüremiyorsunuz. Bu is tek basina yeme-içme konusu degil. Beraberinde kimlik demektir. Farkliliklar yerellikle baslar. Yerelligi uluslararasi alana çevirdigimiz anda tanitabiliyoruz. Aslinda zenginligin oldugu yerde gastronomi konusuluyor. Daha da önemlisi sürdürülebilirlik bizim her yil bunu yapmamiz gerekiyor.

Pandemi süreci bize sunu gösterdi ki güvende degilseniz, saglikli degilseniz hiçbir sey ifade etmiyor. Antep’te güven var. Üzerimizde öyle bir emanet var ki etrafimiz ates çemberi ama güvenli limaniz hem büyük bir köprü hem de büyük emanete sahibiz. Dünyanin dogdugu merkezdeyiz. Mezopotamya göbegindeyiz. 100 milyon turist geldigi zaman ne terör kalir ne de ekonomik sikinti. Zenginlik beraberinde sikintilari bitirir. Ne kadar çok insan bize gelirse kültür elçimiz oluyor. Bu baglamda köprü görevi üstlenen Gastromasa paydaslarina tesekkür etmek istiyorum” dedi.

“Ülkemiz için köprü olmaya devam edecegiz”

Gastromasa’nin 6 yildir oldugu gibi bu yil da Türk mutfaginin dünyaya açilan kapisi olmaya devam edecegini söyleyen Gökmen Sözen, organizasyona ABD, Ispanya, Italya, Fransa, Danimarka, Belçika, Portekiz, Rusya ve Almanya basta olmak üzere ödüllü seflerin yani sira The Best Chef Awards tarafindan Yilin Sefi seçilen Dabiz Munoz’un katilacagini belirtti.

Sözen, “Destekçilerimizle ayni vizyonu ve hayali paylasiyoruz. Bu masadaki herkes Türk Mutfagi ve ürünlerine sahip çikmak için yola çikti. Ülkemizin dünyaya ve gelecege uyum saglayabilmesi için Sefler ve Gastronomi yazarlari yetistirmesi gerekiyor. Bugün Gastromasa bir Sözen grup markasi degil ülkemizin markasi, bugün Defne Hoca ve ögrencileri nasil destek olabiliriz diye geliyorlar, bugün Antep’ten Hatay’dan sefler ne gerekli diyor, Gastromasa artik hepimizin markasi. Su anda baska ülkelerin turizm ajanslarindan teklifler var, global ofisimizi de açtik. Ülkemiz için köprü olmaya devam edecegiz. 7 Kasim’da gerçeklesecek Gastromasa etkinligine vatandaslarimiz Biletix üzerinden biletlerini satin alarak katilabilecek. Buradan bu organizasyonun düzenlenmesine büyük destek veren Metro Türkiye’ye de tesekkürlerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA