Dezavantajli Gençlere Meslek Edindirmek Için Imzalar Atildi

Amasya Valiligi tarafindan uygulanacak “Dezavantajli Çocuk ve Gençler Için Meslek Edindirme Egitimleri ve Isgücü Piyasasi Için Destek Projesi’nde imzalar atildi.

Dezavantajli Gençlere Meslek Edindirmek Için Imzalar Atildi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) tarafindan hayata geçirilen ‘2021 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi’ kapsaminda toplam bütçesi 1,1 milyon TL olan projenin sözlesmesini Amasya Valisi Mustafa Masatli ve OKA Genel Sekreteri Ibrahim Ethem Sahin imzaladi.

2021-2023 Ulusal Genç Istihdam Stratejisi ve Eylem Plani’na katki sunacagini belirtigi projeyle mevcut is gücü piyasasinin ihtiyaçlari çerçevesinde anne veya babasi vefat etmis gençlerin istihdam edilebilirligini artirmayi hedeflediklerini vurgulayan Vali Mustafa Masatli, “Bu dogrultuda Amasya Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan Sehit Yilmaz Zengin Mesleki Egitim Merkezi bünyesinde tekstil, mobilya tasarim ve kaynak atölyesi kurulacak olup yaklasik 800 gence egitim ve istihdam firsati sunulacaktir” dedi.

Mesleki ve teknik kurslari basariyla tamamlayan gençlerin daha önce istihdam taahhüdünde bulunan isletmelerde istihdaminin saglanacagina deginen Vali Masatli, “Dezavantajli gruplara yönelik girisimcilik egitimi, kariyer rehberligi, üniversite hazirligi ve rehberlik ve psikolojik danismanlik hizmetleri verilmesi planlanmaktadir. Proje kapsaminda ayrica Ipekköy’de toplam 10 dönümlük arazi üzerine bungalov evler, egitim ve etkinlikler için atölyeler ve çocuk parkinin bulunacagi sosyal aktivite alani yapilacaktir” diye konustu.

Imza töreninde Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, Amasya Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Kürkçü ve diger yetkililer yer aldi.
Kaynak: İHA