CHP'li Saribal, TMO'nun Ithalati Tesvik Eden Bir Kurum Haline Geldigini Savundu

CHP Bursa Milletvekili Orhan Saribal, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) çiftçinin ürününü degerlendiren degil, ithalati tesvik eden bir kurum haline geldigini öne sürdü.

Saribal, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, iktidarin yanlis politikalari nedeniyle Türkiye'de gida güvenliginin tehlike altinda oldugunu savundu. AK Parti'nin, arz açigi olan ürünleri ithalatla ülkeye getirme çabasi içinde oldugunu belirten Saribal, "TMO üretimi artiran, çiftçiyi destekleyen, üretimi destekleyen, ülkeyi baska sirketlere muhtaç etmeyecek politikalar üretmesi gereken bir kurum olmali. Ancak bugün tam tersi, ithalat ajansina dönmüs durumda." dedi.

TMO'nun kendi çiftçisinden aldigi arpayi iç piyasaya daha pahali fiyata satarken yurt disindan daha pahaliya aldigi arpayi çok daha ucuza sattigini dile getiren Saribal, "TMO çiftçinin ürününü degerlendiren degil, ithalati tesvik eden kurum haline geldi. Hükümet bugün bir seferberlik baslatmali, çiftçiye tohum ve gübre dagitmali. Yoksa bizi çok ciddi bir kriz bekliyor." degerlendirmesini yapti.

Ülkenin yasanan sorunlardan yeni anlayis ve kadrolarla çikabilecegini savunan Saribal, "Gece yarisi bürokratlari degistirerek olmaz. Bu, düzeni bozuk düzen. Halk, emek ve adaletten yana yeni bir düzeni insa etmekten baska çaremiz yoktur. Hemen seçim, simdi seçim." diye konustu.

Kaynak: AA