CHP Grup Baskanvekili Özel, Kütahya'da Konustu Açiklamasi

'Türkiye'nin dört bir yaninda bir erken seçim talebi var. Hatta derhal seçim talebi var. Bu konuda CHP'liler esnafin, isçinin, çiftçinin, memurun, gençlerin talebini duyuyorlar ve erken seçim için gün sayiyorlar'

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, "Bizim iktidarimizin besinci yilinda Türkiye'de zekat verilecek fakir kalmayacak. Zekatlarimiz, Filistin'deki insanlara, dünya cografyasina, nerde yoksul insan varsa oraya gidecek" dedi.

CHP Tavsanli Ilçe Teskilati binasi önünde partililere hitap eden Özel, Kütahya'nin geçmisten bugüne en kadim medeniyetlere ev sahipligi yapan, milli mücadelenin yasandigi en serefli kentlerden oldugunu söyledi. Türkiye'nin dört bir yanindan erken seçim talepleri oldugunu belirten Özel, söyle konustu:

"Sizlerden ve bizlerden Genel Baskan'imizin talebi çok çalismaktir. Su anda bir seçim döneminde degiliz. Ilan edilmis bir tarih yok. Ortaya çikmis adaylar yok. Seçim bildirgeleri yok ama Türkiye'nin dört bir yaninda bir erken seçim talebi var. Hatta derhal seçim talebi var. Bu konuda CHP'liler esnafin, isçinin, çiftçinin, memurun, gençlerin talebini duyuyorlar ve erken seçim için gün sayiyorlar. Biz de yapilacak bir erken seçime dünden raziyiz, bugün de raziyiz çünkü artik biçak kemikte. Öyle laf olsun degil. Ardahan'da da bu böyle, Antalya'nin Demre'sinde de, Hakkari'de de, Diyarbakir'in Baglar'inda da ayni seyi söylüyorlar, Izmir'in Karabaglar'inda da ayni seyi söylüyorlar. Istanbul'da da erken seçim isteniyor. Kilis'te de erken seçim isteniyor."

Özel, geçmiste AK Parti ve MHP'ye oy verenlerin korkmamasi gerektigini dile getirerek iktidar degistiginde artik Türkiye'de bambaska bir düzen ve bambaska bir heyecan olacagini iddia etti.

- "Bizim iktidarimizin besinci yilinda Türkiye'de zekat verilecek fakir kalmayacak"

Iktidara geldiklerinde aile sigortasini hayata geçireceklerini anlatan Özel, söyle devam etti:

"Biz iktidara galip de aile sigortasini hayata geçirince her aileye en az asgari ücret girecek, ya da is verilecek. Verilmezse, bir asgari ücret girmiyorsa eksigi kadari devlet tarafindan o aileye verilecek. Tavsanli basini, Kütahya basini buradan geçsin. Bir kez daha bütün dünya duysun bu kadar iddialiyiz. Bizim iktidarimizin besinci yilinda Türkiye'de zekat verilecek fakir kalmayacak. Zekatlarimiz Filistin'deki insanlara, dünya cografyasina, nerede yoksul insan varsa oraya gidecek. Fatih'in zamaninda Istanbul'da zekat verecek fakir bulamadigimiz gibi aile sigortasiz hiçbir çocuk yataga girmeyecek."

Programi kapsaminda ilçe esnafini ziyaret eden Özel, Domaniç ilçesine gitti.
Kaynak: AA