Buca Belediyesi 10 Ayda 380 Kisiye Istihdam Sagladi

Issizlikle mücadele için harekete geçen Buca Belediyesi, istihdama katki saglamak için isveren ile is arayanlar arasinda köprü görevi üstleniyor. Sari Masa Çözüm Merkezi Istihdam Masasi sayesinde, 2021 yilinin ocak ayindan bugüne 380 kisi ise yerlesti.

Buca Belediyesi 10 Ayda 380 Kisiye Istihdam Sagladi
Pandemi süreciyle birlikte issizlik rakamlarinda büyük bir artis yasandi. Önceki gün açiklanan Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) verilerine göre issizlik orani 12,1 seviyesinde gerçeklesirken, issiz sayisi ise 3 milyon 965 bin kisiye ulasti. Buca Belediyesi de, bu önemli soruna bir nebze de olsa çözüm bulabilmek için çalismalarina devam ediyor. Sari Masa Çözüm Merkezi Istihdam Masasi bünyesinde isveren ile is arayanlari çevrim içi ortamda bulusturan Buca Kariyer Platformunu kuran belediye, ayni zamanda is birligi yaptigi ulusal ve uluslararasi firma baglantilarini genisletti.

Rakamlarla istihdam masasi

Toplam 64 firma ile baglanti halinde çalisan Buca Belediyesi, 2021 yilinin ocak ayindan bugüne kadar 2 bin 377’si kadin 2 bin 246’si erkek olmak üzere 4 bin 623 kisinin is basvurusunu aldi. Basvurularin yüzde 70’ini mavi yakalilar, yüzde 30’unu ise beyaz yakalilar olusturdu. Basvuranlarin yüzde 80’i 18-45 yas, yüzde 20’si ise 45 yas ve üzeri olarak kaydedildi. Is arayanlarin yüzde 60’ini ilkokul ve ortaokul, yüzde 40’ini da lise, meslek lisesi, açik ögretim fakültesi ve lisans mezunlari olusturdu. Toplam 30 toplu is görüsmesi yapildi. Görüsmelere bin 50 kisi katildi, bu kisiler arasindan 380 kisi de ise yerlestirildi.

Is ilanlarinin Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç’in sosyal medya hesaplari üzerinden duyuruldugu belirtildi. Ayni zamanda, Buca Belediyesinin hizmet binasinin zemin katinda yer alan Sari Masa Çözüm Merkezi Istihdam Masasina gelip öz geçmis doldurulabilecegi, ya da bucakariyer.com internet adresi üzerinden firmalarin açtigi is pozisyonlarina basvurularin yapilabilecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA