Bassavci Yagiz'dan Rektör Çomakli'ya Iade-I Ziyaret

Hakim ve Savcilar Kurulunun (HSK) yayinladigi yaz kararnamesi ile Zonguldak Cumhuriyet Bassavciligi görevinden Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Bassavciligina atanan Hüsnü Hakan Yagiz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya iade-i ziyarette bulundu. Bassavci Yagiz’a ziyarette Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Mustafa Çetin eslik etti.

Bassavci Yagiz'dan Rektör Çomakli'ya Iade-I Ziyaret
Konuklarini Rektörlük makaminda agirlayan Rektör Çomakli, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, Erzurum’a hizmet noktasinda kurumlar arasi ortak çalismalarin önemli oldugunu vurguladi.

Üniversitelerin, bulundugu sehir için oldukça önemli oldugunu ve kalkinmanin temelini teskil eden unsurlarin basinda geldigini aktaran Rektör Çomakli, Bölge Adliye Mahkemesi ile gelistirilen iliskilerin devam ettirilmesi hususunda görüs alisverisinde bulundu.

Atatürk Üniversitesi basta olmak üzere tüm paydaslarla ikili is birliklerinin sürecegini belirten Yagiz ise tüm kurumlarin Atatürk Üniversitesinin bilgi ve birikiminden faydalanmasi gerektigini söyledi.



Ziyaretin sonunda Rektör Çomakli konuklarina, Türkiye Cumhuriyetinin 2023 Vizyon Projelerinden olan Dogu Anadolu Gözlemevi (DAG) hakkinda bilgi verdi. DAG’da çalismalarin artik son noktaya geldigini aktaran Prof. Dr. Çomakli, uzun ve yorucu çalismalarin ardindan ülkemize uzay bilimlerine büyük katki saglayacak bir gözlemevinin kazandirilacagini ifade etti.

Kaynak: İHA