Bakan Kasapoglu, Sirnak'taki 'Kültür Söleni Ve Ses Yarismasi' Finaline Katildi Açiklamasi

'Hiçbir güç, fitne, ser odagi milletimizle gençlerimizle bizim aramiza giremedi bundan sonra da giremeyecek. Biz hep birlikte bugün burada yükselen kardeslik türkülerini, sevda türkülerini yine beraber seslendirmeye en güçlü sekilde tüm dünyaya haykirmaya devam edecegiz' 'Sanatta, kültürde, sporda, teknolojide, bilimde her alanda Türkiye'nin gençleri sadece Türkiye'nin degil insanin umududur'

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Hiçbir güç, fitne, ser odagi milletimizle gençlerimizle bizim aramiza giremedi bundan sonra da giremeyecek. Biz hep birlikte bugün burada yükselen kardeslik türkülerini, sevda türkülerini yine beraber seslendirmeye en güçlü sekilde tüm dünyaya haykirmaya devam edecegiz." dedi.

Sirnak'ta ilk olarak AK Parti Il Baskanligini ziyaret eden Bakan Kasapoglu, burada gerçeklestirilen Sirnak 3. Kademe il Yönetimi ve 3. Kademe Ilçe Baskanlari Istisare Toplantisi'na katildi.

Bakan Kasapoglu, basina kapali gerçeklesen toplantinin ardindan Sehir Stadyumunda düzenlenen "Kültür Söleni ve Ses Yarismasi Finali"ni izledi.

Finale kalan 8 yarismacinin birinci olmak için mücadele ettigi ses yarismasinda Türkçe ve Kürtçe eserler seslendirdi.

Jüri üyeligini Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, sanatçi Oguz Aksaç, Sirnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögretim üyeleri Doç. Dr. Günay Tuzkaya ve Doç. Dr Arif Möhsünoglu'nun, sunuculugunu ise Hüseyin Eker'in yaptigi yarisma TRT Kurdi ekranlarindan canli yayimlandi.

Jürinin degerlendirmesi sonucu birinci Musa Can Bingöl, ikinci Hakan Kadir Tanis, üçüncü Bedirhan Sakvan oldu, jüri özel ödülü de Mehmet Senol'a verildi.

Yarismanin birincisi Musa Can Bingöl'e ödülü Bakan Kasapoglu tarafindan verildi.

Bakan Kasapoglu, yaptigi konusmada, Sirnak’in, kardesligin, dostlugun ve samimiyetin sehri oldugunu söyledi.

Kasapoglu, Sirnak’in her zaman sporla, sanatla, kültürle en güzel mesaji tüm dünyaya, güçlü sekilde verdigini belirtti.

- "Kardesligi güçlendirmek adina insa edecegiz"

Her alanda oldugu gibi gençlik ve spor alaninda da hizmet siyasetinin çitasini her geçen gün daha yukarilara çikarmada kararli olduklarini dile getiren Kasapoglu, söyle konustu:

"Sirnak'ta, ilçelerinde insa ettigimiz, projelendirdigimiz, çalismalarina basladigimiz tesislerimiz, gençlik merkezleriyle, yurtlariyla, statlariyla semt sahalariyla, salonlariyla havuzlariyla, tenis kortlariyla sporun her bransina hizmet etme anlayisiyla tüm Sirnaklinin hizmetinde olmaya da devam edecegiz. Sirnak'in gençleri, kadinlari basta olmak üzere tüm Sirnak halkinin Cizre'den, Uludere'ye, Uludere’den Güçlükonak’a, Beytüssebap’a, Idil’e, Silopi’ye kadar tüm ilçeleriyle, beldeleriyle Sirnak’in yaninda olmaya devam edecegiz. Bazilari görmeyecekler, görmek istemeyecekler, anlamak istemeyecekler ama biz inadina sevgiyi büyütmek adina, kardesligi güçlendirmek adina insa edecegiz, ihya edecegiz, birlikte gerçeklestirecegiz. 84 milyonun umudu Sirnak gençlerine her türlü imkani emirlerine amade kilmaya devam edecegiz."

Yarismada gençlerin yeteneklerini en güzel sekilde ortaya koydugunu kaydeden Kasapoglu, “Bugün oldugu gibi her alanda Türkiye'nin gençleri, Türkiye'nin sanli bayragini temsil etmekte, iddialarini her alanda ortaya koymakta çaba gösteriyorlar. Sanatta, kültürde, sporda teknolojide, bilimde her alanda Türkiye'nin gençleri sadece Türkiye'nin degil insanin umududur.” ifadelerini kullandi.

Bakan Kasapoglu, sunlari söyledi:

"Gençlerimizin önünü açma adina, her türlü imkani sunmak adina Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügünde, sanayiden, sagliga, sagliktan egitime, egitimden ulastirmaya, spora kadar çitayi 81 vilayette oldugu gibi Sirnak'ta da daha yukarilara sizlerle birlikte tasiyacagiz. El ele vererek güçlü bir sinerjiyle birilerinin yikmaya çalistigi, söndürmeye çalistigi, bu sevgiyi, bu medeniyet tasavvurunu birlikte güçlendirecegiz. Iste olimpiyatlari birlikte yasadik, her alanda, her bransta gençlerimiz Türkiye'nin dört bir yanindan Tokyo’ya gittiler ve ay-yildizimizi dalgalandirmak için son ana kadar mücadele ettiler. Ve spordaki mücadelemizi, spordaki çitamizi hamdolsun ki olimpiyatlar tarihindeki en yüksek seviyeye tasidik."

Sirnak'ta her spor bransinda olimpiyat sampiyonlarin çikacagina inandigini vurgulayan Kasapoglu, "Kadiniyla, erkegiyle milletimizi temsil etme adina binlerce gururumuzu yine elbirligiyle yarinlara hazirlayacagiz. Cudi eteklerinde Cudi Tenis Turnuvasi düzenledik. Hep birlikte oradaydik. Sirnak’in bir marka spor sehri olmasi adina çok anlamli bir çalismaydi ve inaniyorum ki önümüzdeki süreçte ulusal anlamda düzenleyecegimiz bu çalismalari yine uluslararasi boyutta Sirnak ve ilçelerinde birlikte gerçeklestirecegiz.” diye konustu.

"Sizler yeter ki bu yolda bizlerle beraber olun, yeter ki el ele verelim. Hiçbir güç, fitne, ser odagi milletimizle gençlerimizle bizim aramizda giremedi bundan sonra da giremeyecek. Biz hep birlikte bugün burada yükselen kardeslik türkülerini, sevda türkülerini yine beraber seslendirmeye en güçlü sekilde tüm dünyaya haykirmaya devam edecegiz." diyen Kasapoglu, Kültür Söleni ve Ses Yarismasinin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür etti.

Programin sonunda Türk Halk Müzigi sanatçisi Zara da konser verdi.

Etkinlige, Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Teskilattan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, AK Parti Sirnak Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Baskani Mehmet Yarka da katildi.
Kaynak: AA