Avusturya'nin Yeni Basbakani Schallenberg, Ilk Yurt Disi Ziyaretini Brüksel'e Yapti

Avusturya'da Basbakan Sebastian Kurz’un yolsuzluk sorusturmasi nedeniyle istifa etmesinin ardindan göreve baslayan yeni Basbakan Alexander Schallenberg, ilk yurt disi ziyaretini Brüksel'e düzenleyerek Avrupa Birligine (AB) baglilik mesaji verdi.

Kurz hükümetinde Disisleri Bakani olarak görev yapan Schallenberg, Belçika'nin baskenti Brüksel'de AB Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ile bir araya geldi.

Basina açiklama yapan Schallenberg, "Göreve geldikten hemen sonra ilk olarak buraya gelmem önemli bir isarettir." dedi.

Avrupa'nin DNA'larina isledigini belirten Schallenberg, "Avusturya'nin güvenilir ve ciddi bir ortak oldugunu vurgulamak için bugün buradayim. Bize güvenebilirsiniz. AB, Avusturya'nin temel siyasi çerçevesidir ve bu yolda ilerlemeye devam edecegiz." diye konustu.

Schallenberg, AB'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ve iklim degisikligiyle mücadelede Avusturya'nin katkilarina güvenebilecegini ifade etti.

Ursula von der Leyen de Schallenberg'in ilk yurt disi ziyaretini AB'ye yapmasini güçlü bir isaret olarak degerlendirdi. Schallenberg'in Avrupa'yi ve AB'yi çok iyi tanidigini kaydeden von der Leyen, yakin is birligi içinde olacaklari mesajini verdi.

Avusturya'da 6 Ekim'de eski Basbakan Kurz'un da aralarinda bulundugu 10 kisi hakkinda "rüsvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma" suçlamalariyla sorusturma baslatilmis, bunun üzerine Kurz istifa etmek zorunda kalmisti.

Kurz'un istifasiyla bosalan basbakanlik görevine eski Disisleri Bakani Schallenberg getirilmisti.

Kaynak: AA