Anadolu Üniversitesi TRT Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi'ndan Ödülle Döndü

TRT Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi’nda Anadolu Üniversitesi ögrencileri Kadriye Mira Yüksel ve Mehmet Selim Dönmez Dijital Kampanya Kategorisi’nde hazirladiklari “Çevir, Yesersin!” projesi ile birinci oldu.

Anadolu Üniversitesi TRT Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi'ndan Ödülle Döndü
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafindan bu yil yedincisi düzenlenen TRT Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi’nda ödüller sahiplerini buldu. Yarismada Anadolu Üniversitesi ögrencileri Kadriye Mira Yüksel ve Mehmet Selim Dönmez’in, bireylerin okuma aliskanliklarinin çevreci bir harekete dönüsmesini saglamak amaciyla, toplamda her bin sayfa için 1 fidani toprakla bulusturmayi hedefledikleri “Çevir, Yesersin!” projesi, Dijital Kampanya Kategorisi’nde birinci oldu.

“Gelecek nesillere daha yesil bir dünya birakmayi hedefliyoruz”

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü ögrencisi Kadriye Mira Yüksel ellerindeki imkânlarla baslattiklari proje ile okunacak kitaplar için fidanlari dogayla bulusturmayi hedeflediklerinin altini çizdi. Yüksel, kendilerine ödül getiren projeye dair sunlari söyledi:

“Doganin olagan döngüsünün devam etmesi için insanlarin da bir sey yapmasi gerektigini düsünüyoruz. Bu düsüncemizi gerçeklestirmek için ilk adimi ‘Çevir, Yesersin!’ projesiyle birlikte atmaya karar verdik. Proje ile birlikte gelecek nesillere daha yesil bir dünya birakmayi hedefliyor ve bu hedefe ulasirken bireylerin okuma aliskanliklarinin çevreci bir harekete dönüsmesini saglamak istiyoruz.”

“Projemizle karbon ayak izini de azaltiyoruz”

Anadolu Üniversitesi Açikögretim Fakültesi Yönetim Bilisim Sistemleri Programi ögrencisi Mehmet Selim Dönmez ise projelerine iliskin olarak, “Fidanlarin teminini ve dikimlerini tamamen kendi imkanlarimizla ve destekçilerimizden gelen fidan bagislari ile gerçeklestiriyoruz. Dikilmeyi bekleyen fidanlarimizi ise; kuruma ya da tutmama ihtimalleri oldugu için ilkbahar aylarinda dikmek için bekletiyoruz. Projemiz sayesinde okudugunuz kitaplar ile dogaya fidan kazandirmakla kalmiyor; bunun yaninda karbon ayak izinizi de azaltmis oluyorsunuz. Sizlerin çevirdigi sayfalarla dikecegimiz fidanlar ile ülkemizdeki ortalama karbon ayak izimizi azaltmaya katkida bulunuyoruz. Bizlerin yaninda olan basta Anadolu Üniversitesi olmak üzere tüm destekçilerimize tesekkür ederiz. Projemize destek olmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Anadolu Üniversitesi ögrencileri Kadriye Mira Yüksel ve Mehmet Selim Dönmez’in TRT Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi Dijital Kampanya Kategorisi’nde birinci olduklari “Çevir, Yesersin!” projesine iliskin bilgi almak veya destek olmak isteyenler ceviryesersin.com web adresinden projeye ulasarak detayli bilgi alabilirler.
Kaynak: İHA