Alasehir'de 3 Yeni Atölye Törenle Açildi

Manisa’nin Alasehir ilçesinde "Nitelikli Egitim Nitelikli Is Gücü Projesi" kapsaminda Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde çevre dostu akilli cihazlar, robotik ve kodlama ile Tesla atölyeleri düzenlenen törenle açildi.

Alasehir'de 3 Yeni Atölye Törenle Açildi
Manisa’nin Alasehir ilçesinde Zafer Kalkinma Ajansi 2020 yili Mesleki Egitimin Gelistirilmesi (MEGDEP) Mali Destek programi kapsaminda hazirlanan "Nitelikli Egitim Nitelikli Is Gücü Projesi"nde 3 yeni atölye kazandirildi. Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde çevre dostu akilli cihazlar, robotik ve kodlama ile Tesla atölyeleri düzenlenen törenle açildi. Proje ile mesleki egitim kurumlarinin 21. yüzyil gereksinimlerine uygun olarak fiziki ve teknik altyapisinin iyilestirilmesi ile Endustri 4.0’a uyum saglayarak mesleki egitimde teknolojik ve zihinsel dönüsüme ortam olusturulmasi hedefleniyor. Proje kapsaminda 290 bin TL Zafer Kalkinma Ajansindan, 35 bin TL ise Alasehir Ticaret Sanayi Odasindan katki saglandi.

Atölyelerin açilis töreninde konusan Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun, "Projelerle 21. yüzyil gereksinimlerine uygun teknoloji alt yapisi olusturulabilecek, mesleki egitimde teknolojik ve zihinsel düsünme ortamlari olusturulabilecektir. Projelerin desteklenmesi için finansal destegi veren Zafer Kalkinma Ajansina, Alasehir Ticaret ve Sanayi Odasina, proje kapsaminda emegi geçen kaymakamligimiz AB Proje Ofisi çalisanlarina, Milli Egitim Müdürlügü yöneticilerine, proje yürütücüsü ögretmenlerimize ayri ayri tesekkür ediyorum" dedi.

Atölyelerin açilis törenine Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun, Alasehir Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Seyhan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Sube Müdürü Cemal Sengül katildi.

Kaynak: İHA