Adalet Yürüyüsü Yapan Savci Bozkurt Sanliurfa'da Saldiriya Ugradi

Öldürülen kardesinin faillerinin ceza almasi için yaklasik 6 ay önce Gaziantep’ten Ankara’ya kadar yürüyen vatandas, memleketi Sanliurfa’nin Birecik ilçesinde saldiriya ugradi. Darp edilerek yaralanan sahis hastanede tedavi altina alindi.

Adalet Yürüyüsü Yapan Savci Bozkurt Sanliurfa'da Saldiriya Ugradi
Gaziantep’te yasayan Savci Bozkurt isimli vatandas, 2018 yilinda memleketi Sanliurfa’nin Birecik ilçesinde öldürülen kardesi Mehmet Bozkurt’un faillerinin cezalandirilmasi için 6 ay önce Gaziantep’ten Ankara’ya kadar yürüdü. Adalet yürüyüsünü 12 günde tamamlayan Bozkurt, yeniden Gaziantep’e döndü. Bir yakinin taziyesi ve anne ile babasini ziyaret etmek için Birecik ilçesine giden Bozkurt, iddiaya göre kardesini öldürdügü gerekçesiyle daha önce sikayetçi oldugu kisilerden tehdit telefonlari aldigi gerekçesiyle jandarmaya basvurdu. Yakininin taziyesine gittikten sonra anne ve babasini da ziyaret etmeye giden Savci Bozkurt’un aracinin önü baska bir araç tarafindan kesildi. Araçtan indirilen Bozkurt darp edilmeye baslandi. Olayi görenlerin müdahale etmesiyle saldirganlarin elinden kurtarilan Bozkurt, çagrilan ambulansla Birecik Devlet Hastanesine kaldirildi. Vücudunun degisik yerlerinde kiriklar olan Bozkurt tedavi altina alinirken, olay yerine giden güvenlik güçleri saldiriyi gerçeklestiren kisi ya da kisileri yakalamak için çalisma baslatti.

Saldirinin nasil gerçeklestigini anlatan Savci Bozkurt, “Ben jandarma karakoluna gidip bu sahislar beni öldürecek dedim. Bunlar daha önce 2018 yilinda benim kardesimi öldürdüler. Hepsi disarida geziyor. Güzelik köyü muhtarinin kardesi vefat etmisti. Ben dün orada taziyeye gittim. Bugün de yasli anne ve babami köyde ziyarete gittim. Köye ulasmak üzereyken yolumu kestiler. Taslarla beni kovaladilar. Ben kosa kosa 112’yi aradim. Oradan geçenler bana yetisti” diyerek hayati tehlikesinin bulundugunu söyledi.



Sanliurfa’nin Birecik ilçesinde Savci Bozkurt ve Mehmet Bozkurt kardesler, 2017 yilinda jandarma karakolu önünde husumetli olduklari kisilerle kavga emisti. Kavgada agir yaralanan kardesler kaldirildiklari hastanede tedavi görmüstü. 2018 yilinda ise Mehmet Bozkurt, aracinda ugradigi silahli saldiri sonucu hayatini kaybetmisti. Kardesini öldüren faillerin cezalandirilmasini isteyen Savci Bozkurt, yaklasik 6 ay önce Gaziantep’ten baslattigi adalet yürüyüsünü 12 gün sonra Ankara’da sonlandirmisti.
Kaynak: İHA