Acemi Hirsiz, Çevre Esnafindan Yardim Isteyince Yakayi Ele Verdi

Antalya’da bina girisinde kilitli olarak bulunan motosikleti çalmak isteyen sahis, kilidin açilmasi için çevre esnaftan yardim isteyince yakayi el verdi. Vatandaslarin süphelenerek polise bildirdigi sahis motosiklet ile birlikte yakalandi. Motosiklet ise annesinden 21 yil önce kendisine hediye edilen sahibine teslim edildi.

Acemi Hirsiz, Çevre Esnafindan Yardim Isteyince Yakayi Ele Verdi
Olay, Muratpasa ilçesi Varlik Mahallesi Turgut Reis Caddesi üzerinde bulunan 4 katli binanin giris katinda saat 12.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; apartman önüne gelen Tolga Ö. (30), bina girisinde kilitli olarak bulunan bionik marka motosikleti alarak kaçmaya çalisti. Sahis motosikletin kilidini kiramayinca yakinda bulunan çilingirciden yardim istedi. Çilingirci ise sahistan kilidin açilmasi için motosikletin ruhsatini talep etti. Ruhsatin olmamasi üzerine motosikleti açtiramayan sahis olay yerinden uzaklasti. Çilingirci durumdan süphelenerek durumu polis ekiplerine bildirdi.

500 metre ileride yakalandi

Olay yerine hizla gelen Muratpasa Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, motosikleti sahislarin ifadeleri dogrultusunda çalindigi yerden 500 metre uzaklikta bir bina önünde park edilmis olarak buldu. Sahis ise ekiplerin sokaklarda yaptigi çalisma sonucu kisa süre sonra yakin bir sokak üzerinde yakalandi. Motosiklet olay yeri ekiplerinin parmak izi çalismasinin ardindan sahibi Süleyman Olcay’a teslim edildi.

21 yil önce annesi hediye etmis

Motosikletinin bulunmasi karsisinda çok mutlu oldugunu belirten Olcay, “Bu sabah motosikletim çalindi. Polis ekiplerine ihbar ettim. Bunun üzerine polis ekipleri beni arayarak motosikletin bulundugunu söyledi.

Sag olsun çevre esnafi motosikletin kilidini kestirmeye çalisinca durumdan süphelenip, sahsa ruhsat sormuslar. Sahis da ruhsatin olmadigini söylüyor. Bunun üzerine esnaf arkadaslar polisi haber veriyorlar. 5 dakika geçmeden polisler motosikleti bulup, hirsizi yakaliyor. Motosikletin bulunmasinda toplumsal birlik ve beraberligin ayni zamanda dayanismamanin önemi büyük. Motosiklet 2000 yilinda annem tarafindan alindi. Maddi degeri yok ama manevi degeri yüksek olunca üzülmüstüm. Bu mutlu haberi alinca çok sevindim” sözleri ile yasananlari anlatti.
Kaynak: İHA