ABD'de Kovid-19 Nedeniyle Ailelerin Yüzde 38'I Maddi Sikinti Yasadi

ABD'de yapilan bir anket, Kovid-19'un delta varyantinin zirveye çiktigi geçen aylarda ailelerin yüzde 38'inin finansal sikinti çektigini, yaklasik beste birinin ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle ciddi saglik problemlerini ertelemek zorunda kaldigini ortaya koydu.

National Public Radio'nun (NPR) Robert Wood Johnson Vakfi ve T. H. Chan Kamu Sagligi Okulu ile gerçeklestirdigi anket, geçen aylarda ABD'de ailelerin yüzde 38'inin ciddi finansal sikintilar yasadigini gösterdi.

Ankette katilimcilarin yüzde 67'si devletten finansal yardim aldigini, geliri 50 bin dolarin altinda olan ailelerin yüzde 59'u yardima ragmen finansal sikinti çektigini belirtti.

Ailelerin yüzde 19'u Kovid-19 döneminde tüm birikimlerini kaybettigini, yüzde 27'si ise kirasini ödemekte zorlandigini bildirdi.

Ankete katilanlarin yüzde 18'i salgin nedeniyle aile üyelerinin ciddi saglik problemlerini ertelemek zorunda kalirken, bunlarin yüzde 76'si bu nedenle olumsuz sonuçlarla karsilasti.

Anket, salginin egitim alanindaki etkisini de gözler önüne serdi.

Ankete katilan çocuklu ailelerin yüzde 69'u çocuklarinin egitimlerinin geri kaldigini, bu ailelerin yüzde 70'i ise bu yil çocuklarinin egitim kayiplarini giderebileceklerine inanmadiklarini ifade etti.

Ailelerin yüzde 20'si ise giderken çocuklarina birakabilecekleri bir yer bulmakta zorlanirken, çocuklu ailelerin yüzde 23'ünün ise evlerinde hizli internetin bulunmadigi vurgulandi.

Anket 2 Agustos-7 Eylül arasinda 3 bin 616 kisinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Kaynak: AA