7. Sakarya Uluslararasi Kisa Film Festivali Sona Erdi

Yönetmen Mesut Uçakan: 'Biz gönüllere hükmetmedigimiz sürece toplumu dönüstüremeyiz. Yaptigimiz her is bilin ki mutlaka toplumu dönüstürüyor, aksini düsünenler olsa bile onlarin yaptiklari da toplumu dönüstürüyor'

Türkiye ve yurt disinda lisans düzeyinde egitim gören üniversite ögrencilerinin katildigi 7. Sakarya Uluslararasi Kisa Film Festivali ödül töreniyle tamamlandi.

Adapazari Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde kurmaca ve belgesel kategorilerinde incelenen 20 filmden dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Törende bir konusma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, kentin tarim, sanayi ve egitim sehri oldugunu söyledi.

Sakarya Üniversitesinin siber güvenlik, enerji depolama elektrikli ve hibrit araç teknolojilerinde Türkiye'de ilk üçte yer aldigini ifade eden Savasan, sosyal bilimler alanlarinda da önemli bir sahip olduklarini kaydetti.

Festivalin, sehrin kültür sanat hayatina katki saglayacagini aktaran Savasan, 117 ülkeden 2774 basvuru aldiklarini sözlerine ekledi.

Sakarya Vali Yardimcisi Murat Karasu, görsel hitabin yazili hitaptan çok daha önemli oldugunu belirterek sanatçilara bu noktada çok is düstügünü ifade etti.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Furkan Besel de belediye olarak yeni yetenekleri tesvik eden organizasyonlarin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarini söyledi.

Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yusuf Adigüzel ise festivale katilimin basari göstergesi olduguna isaret ederek, daha fazla ögrenciye ulasmak istediklerini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan kurmaca ve belgesel kategorisinde dereceye giren kisa filmlere ödülleri takdim edildi.

Festival kapsaminda oyuncu Arif Erkin Güzelbeyoglu ve yönetmen Mesut Uçakan'a onur ödülü verildi.

Ödülünü aldiktan sonra bir konusma yapan Uçakan, toplumun dostluga ve kardeslige özellikle bu dönemde ihtiyaci oldugunu söyledi.

"Dostlugu kardesligi toplum planinda en iyi tesis eden argüman da sinemadir" diyen Uçakan, sadece salonlardaki filmlerin degil televizyonlarda yer alan reklamlarin da sinema sanatina girdigini kaydetti.

Sinemanin gönüllere hitap ettigini vurgulayan Uçakan, "Biz gönüllere hükmetmedigimiz sürece toplumu dönüstüremeyiz. Yaptigimiz her is bilin ki mutlaka toplumu dönüstürüyor, aksini düsünenler olsa bile onlarin yaptiklari da toplumu dönüstürüyor." sözlerine yer verdi.

Uçakan, Sakarya'nin bir kültür merkezi olma yolunda olduguna isaret ederek bu adimlarin büyüyecegini belirtti.
Kaynak: AA