Türkiye'nin Gönderdigi Asi Ve Ilaçlar Özbekistan'a Ulasti

Türkiye’nin Özbekistan’a gönderdigi 200 bin doz Çin üretimi Sinovac asisi ve 20 bin Favipiravir ilaci baskent Taskent’e ulasti.

Türkiye'nin Gönderdigi Asi Ve Ilaçlar Özbekistan'a Ulasti
Türkiye’nin Özbekistan’a korona virüse karsi mücadelesinde destek olmak için hibe ettigi 200 bin doz Çin üretimi Sinovac asisi ve 20 bin Favipiravir ilaci baskent Taskent’e getirildi.

Türk Hava Yollari’na (THY) ait tarifeli uçakla Istanbul’dan Taskent’e ulastirilan asilarin tesliminde, Özbekistan Saglik Bakani’nin Birinci Yardimcisi Amrulla Inoyatov, Saglik Bakanligina bagli Sihhi ve Epidemiyolojik Refah Ajansi Baskan Yardimcisi Batir Kurbanov ile Türkiye’nin Taskent Büyükelçisi Olgan Bekar ve diger yetkililer hazir bulundu. Sinovac asisi ülkeye getirilen 6’nci çesit asi oldu.

Kurbanov yaptigi açiklamada, simdiye kadar 28.67 milyon doz asinin ülkeye getirildigini ve bu dozlarin 22.7 milyonunun kullanildigini belirtti.

Türkiye’nin Özbekistan’a saglik alaninda karsiliksiz yardimina iliskin 8 Ekim’de imzalanan anlasma kapsaminda getirilen 200 bin doz Covid-19 asisi ve 20 bin ilacin salginla mücadeleye önemli katki saglayacagini kaydeden Kurbanov, söz konusu yardim için Türk halki ve hükümetine tesekkür etti.
Kaynak: İHA