Tarsus'ta Çöp Konteynerleri Yenileniyor

Tarsus Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, sehir genelinde tespit ettikleri arizali çöp konteynerlerini çöp toplama merkezine naklederek onardiktan sonra yeniden hizmete kazandiriyor.

Tarsus'ta Çöp Konteynerleri Yenileniyor
Tarsus Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Temizlik Müdürlügünün Bakim Onarim Atölyesine getirilen islevini yitirmis ya da çesitli nedenlerle kullanilamaz hale gelen çöp konteynerlerinin çürüyen aksamlari kaynakla sac ekleme yöntemi ile onarilip, içinde biriken çöp sularini akitmalarinin önüne geçiliyor. Tüm aksamlari gözden geçirilen konteynerler, tekerlek ve kapak arizalarindan arindirildiktan sonra daha saglam hale getiriliyor. Yapilan onarim çalismasinin ardindan boyanan konteynerler yeniden hizmete kazandiriliyor.

Tarsus Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsaminda atil durumdaki çöp konteynerlerinin onarim ve bakim çalismalarini yaparak, hizmete kazandirmak suretiyle önemli bir giderin bütçesinde kalmasini saglarken milli servetin heba olmasinin da önüne geçmis oluyor. Bugüne kadar yaklasik bin adet konteynerin onarimini gerçeklestiren ekipler, ilçe genelinde islevini yitirmis tüm konteynerleri onarmayi hedefliyor.

Onarilip, yenilenen ve belirlenen noktalara yerlestirilen çöp konteynerleri periyodik olarak dezenfekte islemine tabi tutulurken, vatandaslardan daha temiz bir çevre için çöplerini posetleyip çöp konteynerlerine atmalari istendi. Gelisi güzel yerlere atilan çöplerin çevre kirliginin yani sira, sinek üremesine yol açip etrafa mikrop saçtigi vurgulanirken, vatandaslarin bu konuda daha duyarli olmasi talep edildi.
Kaynak: İHA