Sinop'un Mantisi, Kestanesi Ve Baligi Antalya'da Görücüye Çikacak

Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Salim Akbas: 'Yöresel Ürünler Fuari'na (YÖREX) 40 ürünümüzle katilacagiz. Fuarin en fazla ziyaret edilecek standinin, ürün çesitlerinden dolayi Sinop standi olacagini düsünüyorum'

Sinop Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Salim Akbas, Antalya Ticaret Borsasi tarafindan "Sizin Oralarin Nesi Meshur" sloganiyla 11'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuari'na (YÖREX) 40 ürünle katilacaklarini söyledi.

Akbas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Antalya Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 20-24 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilecek fuara üçüncü kez katilacaklarini belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanindan degisik lezzetlerin bulusacagi organizasyonda, Sinop'un yöresel ürünlerinin lezzet açisindan ön plana çikmasi konusunda iddiali olduklarini vurgulayan Akbas, "Yöresel ürünlerimiz arasinda basta manti ve nokul bulunuyor. Ardindan kestane ve kestane balini yöremizin en önemli katma degeri yüksek ürünleri olarak siralayabiliriz. Bunun yani sira evlerde yapilan küçük lezzetlerimiz var. Örnegin palamut ve torik baliginda yapilan lakerda, levrek baligindan yapilan marin, hamsiden yapilan tuzlama gibi iddiali yöresel ürünleri ziyaretçilere sunarak Sinop'a has yöresel ürünlerin lezzet ve tatlarinin hatirlanmasi ve bilinmesini istiyoruz." dedi.

Manti deyince herkesin aklina Kayseri geldigini ancak birkaç yildir Sinop mantisinin revaçta oldugunu ifade eden Akbas, sunlari dile getirdi:

"Mantida çok iddialiyiz. Bir önceki fuara gittigimizde bizim mantimizin el ve ev ürünü olarak yapilmasindan dolayi lezzetini muhafaza ettigi ve içinde katki olmadigi, damak zevkinin çok üst seviyede oldugunu orada tescilledik. Standimiz o baglamda çok fazla ziyaret ediliyor. Ben inaniyorum ki bu sene sunacagimiz ürünlerle ilk defa karsilasacaklar ama o lezzetler, o tatlar onlarin da akillarinda ve damaklarinda kalacak. Bu yil fuarin en fazla ziyaret edilecek standinin, ürün çesitlerinden dolayi Sinop standi olacagini düsünüyorum."
Kaynak: AA