Sanal Jigolo Sitesiyle Vatandaslari 1 Milyon TL Dolandiran 8 Kisi Gözaltina Alindi

İçel’de kurduklari sanal jigolo sitesi araciligiyla aralarinda Aydin’in da bulundugu 43 ilde, 68 kisiyi dolandirdigi iddiasiyla 8 kisi gözaltina alindi. İçel merkezli 4 ilde gerçeklestirilen operasyonda süphelilerin müstekileri 1 milyon 100 lira dolandirdiklari ve lüks bir hayat sürdükleri tespit edildi.

Sanal Jigolo Sitesiyle Vatandaslari 1 Milyon TL Dolandiran 8 Kisi Gözaltina Alindi


İçel Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, sanal jigolo sitesi araciligiyla dolandirilan 68 kisinin sikayeti üzerine çalisma baslatti. Ekipler, siteyle baglantisini belirledikleri süphelileri 4 ay boyuna hem teknik hem de fiziki takibe aldi. Yapilan çalismalar sonucunda ekipler, basta İçel olmak üzere Adana, Adiyaman, Afyonkarahisar, Agri, Ankara, Antalya, Aydin, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakir, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Kahramanmaras, Karabük, Kastamonu, Kirklareli, Kirsehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mugla, Mus, Nevsehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Sanliurfa, Sirnak, Tekirdag, Tokat, Van, Yalova ve Zonguldak’ta 68 kisiyi dolandiran 8 sahsi yakalamak için çalisma yapti. İçel merkezli Istanbul, Tekirdag ve Sivas’ta gerçeklestirilen operasyonlarda, 8 kisi gözaltina alindi. Sahislarin adreslerinde yapilan aramalarda 4 adet hard disk, 4 adet laptop bilgisayar, 8 adet cep telefonu ve çok sayida sim kart ele geçirildi.

1 milyon 100 bin liralik vurgun

Ekipler, müstekilerin internette gezindikleri sirada, ’jigolo olma ve haftalik yüksek kazanç elde etme’ vaadinde bulunan bir site ile iletisime geçtikleri ve kolay yoldan para kazanma firsati buldugunu düsünen müstekilerden, vip ve gold üyelik gibi isimlerle para talebinde bulunduklarini tespit etti. Süpheliler, müstekilerin yolladigi bilgi ve görüntülerle, bu konuyu aile ve sosyal çevresine duyurarak kendilerini ifsa edecekleri yönünde tehdit ve santaj yaparak kazanç sagladiklari ortaya çikti. Çetenin bu sekilde 42 ilde toplam 182 kisiyi dolandirdigi ancak sadece 68 kisinin sikayette bulundugu tespit edildi. Ayrica süphelilerin bu yolla dolandirdiklari 1 milyon 100 bin lirayla lüks bir hayat sürdürdükleri belirlendi.

Emniyette islemleri tamamlanan 8 kisi, adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA