RTÜK Arsasinin Imar Degisikligi Kabul Edildi

Adana Büyüksehir Belediye Meclisinin 3. oturumunda Atatürk Caddesinde bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) ihaleyle sattigi arsanin imar degisikligi 3 meclis üyesinin ret oyuna karsilik oy çokluguyla kabul edildi.

RTÜK Arsasinin Imar Degisikligi Kabul Edildi
Adana Büyüksehir Belediyesi Meclis Baskanvekili Mustafa Bayar tarafindan açildi.

CHP’li Mustafa Fidan Vursavus gündem disi söz alarak, 33. maddede görüsülecek olan söz konusu arsanin kamu hizmet alani olarak islenmis ve satisinin yapildigini belirterek, “Herhalde burayi satin alan vatandas üzerinde oldugu gibi yararina bedava bir hizmet verecek bir tesis yapacak gibi çocukça bir beklenti içerisine giriyoruz. Ama ne hikmetse burasi bir dilekçe ile saglik tesisine dönüstürülmesine iliskin bir basvuru var. Komisyonda görüsüldü, sanirim benim bir tek ret oyuma karsilik oylandi geçti” dedi.

“Istedigin kadar her sey kitabina uygundur desek de kamu vicdani diye bir sey var” diyen Vursavus, söyle devam etti:

“Özel hastane olur ama fakir fukaraya bedava hizmet verir, benim gönlümde vicdanim da oranin dönüsmesine izin verir ama kamu hizmet alani saglik tesisine dönüstügünde ticari isletme olacaktir. Dolayisiyla kamuya ait bir fayda saglamayacak. Kendi adima söylüyorum bu maddeye evet verecekleri kamu vicdani iyi bir yere koymayacaktir.”

CHP Grup Baskanvekili Serdar Seyhan da söz alarak partilisi Vursavus’a cevap verdi. Seyhan, imarla ilgili maddelerde grup karari alinmadigini, meclis üyelerinin istedigi sekilde oy verebildigini ve gruplari baglayici olmadigina dikkat çekerek, “Gündem maddelerini komisyonda uzun uzun degerlendiriyoruz. Söz konusu yerin 2.4 imar hakki vardir, insaat hakki olmus bir yerdir. Içinde birkaç agacin olmasi yesil alan olmasi demek degildir. Ben de komisyonda kabul oyu verdim. Kanunun de bir yanlis söz konusu degildir. Kamu vicdanindan söz ediyor, buna karar verecek olan bir tek meclis üyesinin degil de biz de kamu vicdanini düsünür ve dikkate aliriz. Yani böyle bir söz, bu konuda evet oyu verecek arkadaslari zan altinda birakan, onu kamu çikari gözetmeyen meclis üyeleri durumuna düsüren bir ifadeyi de dogru bulmadigimi da özellikle belirtmek istiyorum” seklinde konustu.

Konuyla ilgili olarak 33. Madde CHP’li Mustafa Fidan Vursavus, MHP’li Lütfi Ceylan olmak üzere 3 meclis üyesinin ret oyuna karsilik oy çokluguyla kabul edildi.

Kararin kabul edilmesinden sonra CHP’li Mustafa Fidan Vursavus, meclis salonunu terk etti.

Adana Büyüksehir Belediye Meclisinde 13 komisyon raporu görüsüldü.

Adana Büyüksehir Belediye Meclisi geriye kalan 9 maddeyi görüsmeye yarin devam edecek.
Kaynak: İHA