Numan Kurtulmus Mardin'de STK Temsilcileriyle Bulustu

AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus, Mardin’de sivil toplum kuruluslari temsilcileriyle bir araya geldi.

Numan Kurtulmus Mardin'de STK Temsilcileriyle Bulustu
AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus, Mardin’de bir otelde düzenlenen programda sivil toplum kuruluslari temsileriyle bir araya geldi. Programa Mardin Valisi Ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Artuklu Kaymakami Mesut Tabakçioglu, vali yardimcilari, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.

“Bizim derdimiz birliktir, beraberliktir, kardesliktir, insanliktir ve insanlarin yaradilista esitligidir” diyen Kurtulmus, “Allah’in izniyle bu istikamette yürüyecegiz ve bunu yaparken de bu ülke bu cografyada güçlü olacaktir. Iki ayagimizda saglam basacak. Bir ayagimiz ekonomi bir ayagimiz siyaset, bu bölgede her iki ayagi da yere saglam basan, baskalarinin projelerine itibar etmeyen halkini ortak hedeflere dogru yönlendirebilen bir büyük ülke olarak sürdürmeye devam edecegiz. Size yemin ederim ki, güçlü ve büyük Türkiye Suriye’nin Irak’in Kafkasya’nin Balkanlar’in ve hatta ta Yemen’e kadar bu cografyanin yani bereketli hilaldeki bütün insanlarin hayrani olan bir gelismedir. Çünkü bizim kültürümüz, bizim medeniyetimiz, Mardin’de bunu konusmak daha büyük sorumluluk gerektiriyor. Buradaki bu kültürel ve medeniyet birikimi bize bir sey ögretiyor” dedi.

Hazreti Ali’nin Malik Bin Esder’e tavsiyesi oldugunu aktaran Kurtulmus, “Malik’i Misir’a vali atiyor. Gittigin yerde insanlar iki siniftir ya yaradilista esindir ya dinde kardesindir. Biz insanlari böyle gördügümüz için insanlar arasinda hiçbir ayrimi hiçbir uzaklastirmaya, ayristirmayi ve parçalamayi bizim insanlarimizin ve medeniyet degerlerimizin geregi olarak mümkün görmeyiz. Onun için insallah Mardin’imizde bu süreçte çok daha ileriye gidecek, çok daha güçlü bir sekilde Türkiye’nin kalkinmasini önce illerinden birisi olacaktir” diye konustu.

Programda konusan Vali Demirtas, “Sayin Cumhurbaskanimizin baslattigi Vatandaslarimizla ve Muhtarlarimizla Bulusma Toplantilarinin benzerlerini, ilimiz düzeyinde Valilik olarak bizler de gerçeklestiriyoruz. Bu toplantilarda, insanimizin sorunlarini dinleme ve bu sorunlara çözüm bulma imkani yakaliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA