New York Borsasi Karisik Seyirle Kapandi

New York borsasi, beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisinin ardindan günü karisik seyirle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi, yatay bir seyir izleyerek 34.377,81 puan oldu.

S&P 500 endeksi yüzde 0,30 artisla 4.363,80 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,73 kazançla 14.571,6 puana çikti.

ABD'de bugün açiklanan eylül ayi enflasyonun beklentileri asmasinin ardindan endeksler kapanista karisik bir seyir izledi.

Ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylülde aylik bazda yüzde 0,4 ve yillik bazda yüzde 5,4 artisla beklentilerin üzerinde yükseldi. Böylece, yillik enflasyon yeniden 13 yilin en yüksek seviyesine çikti.

ABD'de sirketler ise yilin üçüncü çeyregine ait finansal sonuçlarini açiklamaya baslarken, ülkenin büyük bankalarindan JPMorgan Chase'in net kari bu dönemde beklentilerin üzerinde artti. JPMorgan Chase'ten yapilan açiklamaya göre, kurumun bu yilin üçüncü çeyregindeki net kari, geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 24 artarak 11,7 milyar dolara yükseldi.

Öte yandan ABD Merkez Bankasinin (Fed) son toplantisina ait tutanaklar, varlik alimlarinin azaltilmasina kasim veya aralikta baslanabileceginin sinyalini verdi.

Bazi Fed yetkililerinin mevcut enflasyon baskilarinin tahmin edilenden daha uzun sürebilecegi endisesini de dile getirdigine isaret edilen tutanaklarda, üyelerin çogunun arz kesintileri ve is gücü sikintisinin daha uzun sürebilecegini, enflasyon risklerinin yukari yönlü oldugunu ve bunun fiyatlar ile ücretler üzerinde varsayilandan daha büyük ve kalici etkilerinin olabilecegini belirttigi kaydedildi.

Analistler, ABD'nin büyük bankalarindan Bank of America, Morgan Stanley, Citigroup ve Wells Fargo'nun yarin açiklanacak üçüncü çeyrek bilançolarinin yatirimcilar tarafindan takip edilecegini belirtti.

Kaynak: AA