Milli Egitim Bakani Mahmut Özer Agri Valiligini Ziyaretinde Konustu Açiklamasi

'En az iki doz asi olmus veya antikor olusturmus ögretmenlerimizin orani yüzde 91'lerde. Birinci doz yüzde 92 civarinda, ikinci doz ve antikor olusturanlarin orani yüzde 91 yani birbirine denk gelmeye basladi. Su anda okullari açik tutmayla ilgili en büyük avantajimiz ögretmenlerimizin asilanma oranlarinin oldukça yüksek olmasidir' 'Bugün itibariyle tüm siniflari kapali olan hiçbir okul bulunmamaktadir. 850 bin dersligin içerisinde elbette kapatilan siniflarimiz vardir onlar da peyderpey 10 günlük süre içerisinde Saglik Bakanliginin belirlesmis oldugu kurallar çerçevesinde sisteme geri dönmektedir' 'Yardimci kaynaklar hakkinda birtakim söylemler var. Milli Egitim Bakanligi ve hükümetiniz yillardan beri tüm okullar, tüm siniflar ve kademelerde egitimde firsat esitligini artirmak için kitaplari ücretsiz olarak dagitiyor'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, ögretmenlerin Türkiye'deki meslek gruplari içinde en fazla Kovid-19 asisi yapilan grup oldugunu belirterek, bunun da okullarin açik tutulmasinda en büyük avantajlardan oldugunu söyledi.

Özer, çesitli programlara katilmak üzere geldigi Agri'da Valiligi ziyaret ederek, seref defterini imzaladi.

Gündeme iliskin açiklamalarda bulunan Bakan Özer, 81 ilde yüz yüze egitimde 6 haftayi basarili sekilde geride biraktiklarina isaret etti.

Sürecin planlandigi gibi çok basariliyla devam ettigini dile getiren Özer, "Bildiginiz gibi okul kapatma degil, sinif ve vaka bazli kapatmayla ilgili sistematik gelistirdik. Herhangi bir vaka veya yakin temas olmasi durumunda yüz yüze egitime 10 gün ara veriliyor. Ögrencilerimiz evlerine gittigi zaman canli dersle, dijital platformlar üzerinden egitimle ilgili desteklerini sürdürüyor." diye konustu.

- "Bugün itibariyle tüm siniflari kapali olan hiç bir okul bulunmamaktadir"

Bakan Özer, su ana kadar ayni anda kapatilan maksimum 3 okul oldugunu vurgulayarak, söyle konustu:

"Onlar da 10 gün sonra egitim ögretime devam etti. Bilindigi üzere bizim egitim sistemimiz, devasa egitim sistemi, 18 milyon ögrencinin 1,2 milyon ögretmenin oldugu 20 milyonluk kitleyi ilgilendiren bir sistem. Sistemimiz içerisinde 57 bin 108'i devlet okulu olan 71 bin 820 okulumuz bulunmakta. Bugün itibariyle tüm siniflari kapali olan hiçbir okul bulunmamaktadir. 850 bin dersligin içerisinde elbette kapatilan siniflarimiz vardir onlar da peyderpey 10 günlük süre içerisinde, Saglik Bakanliginin belirlesmis oldugu kurallar çerçevesinde sisteme geri dönmektedir. Daha önceden kapatilan 1158 sinif bugün itibariyle egitim ögretime baslatilmistir. Sistemde hiçbir problem yok, sistem basarili sekilde yüz yüze egitimle ilgili mekanizmayi isletiyor ve güvenlikli sekilde, Saglik Bakanliginin ve Saglik Bilim Kurulunun önerdigi yönergeleri dogrultusunda islemeye devam ediyor."

Özer, asilanma oranlarindaki atisin egitimin aksamamasi açisindan en önemli unsur oldugunu ifade etti.

Türkiye'deki meslek gruplari arasinda ögretmenlerin en fazla asilanma oranina sahip meslek grubu oldugunu aktaran Özer, söyle devam etti:

"Ögretmenlerimiz Türkiye meslek gruplari içerisinde en fazla asilanma oranina sahip olan meslek grubu. Ölçegiyle 1,2 milyon ögretmeni baz aldigimiz zaman birinci doz asi orani yüzde 92,45 ikinci doz asi orani ise bugün itibariyle yüzde 86 civarinda. Bir de asi olmadigi halde bir sekilde hastaligi geçirip bagisiklik kazanip antikor olusturan ögretmen kitlemiz var. Bunlarda yüzde 5 civarinda. Dolayisiyla en az iki doz asi olmus veya antikor olusturmus ögretmenlerimiz orani yüzde 91'lerde. Yani birinci doz yüzde 92 civarinda, ikinci doz ve antikor olusturanlarin orani yüzde 91 yani birbirine denk gelmeye basladi. Su anda okullari açik tutmayla ilgili en büyük avantajimiz ögretmenlerimizin asilanma oranlarinin oldukça yüksek olmasidir. Bu hem Türkiye deki oran açisindan çok yüksek hem de kita Avrupasi'ndaki ülkeler Finlandiya, Isveç, Almanya gibi ülkelerdeki ögretmenlerin iki doz asilanmasindan oldukça yüksek."

- "Ögrencilerimizdeki asilanma orani giderek yükseliyor"

Ögrencilerin asilanmasinin da yüz yüze egitimin aksamamasina katki sagladigini belirten Özer, "En büyük avantajimiz ögrencilerimizdeki asilanma orani da giderek yükseliyor. Özellikle 15-18 yas arasinda. Tabii burada en büyük sorumluluk velilerimize, ailelerimize düsüyor. Yani onlarin kendilerini korumalari gerekiyor. Asilanma oranlarini yükseltmeleri gerekiyor ki çocuklarimizi koruyalim ve yüz yüze egitimden mahrum birakmayalim. Hakikaten bu sadece Milli Egitim Bakanliginin sorumlulugu degil. Türkiye'de tüm vatandaslarimizin el birligiyle yürütmesi gereken bir durum. Su ana kadar 6 hafta çok basarili geldik. Insallah bundan sonrada basarili sekilde de devam edecek." diye konustu.

- "Yardimci kaynak kitaplar ücretsiz dagitiliyor"

Bakan Özer, yardimci kaynak kitaplar hakkinda sosyal medya veya kamuoyundaki söylemlere de deginerek, sunlari kaydetti:

"Yardimci kaynaklar hakkinda bir takim söylemler var. Milli Egitim Bakanligi ve hükümetiniz yillardan beri tüm okullar, tüm siniflar ve kademelerde egitimde firsat esitligini artirmak için kitaplari ücretsiz olarak dagitiyor. Milli Egitim Bakanligi olarak her ayin ilk haftasinda bu dagitilan ders kitaplarina ilave olarak destekleyici yardimci kaynak etkinlik kitaplar, fasiküller ögretmenlerimizin kullanacagi materyallerle ilgili ciddi çalisma yaptik. Her ayin ilk haftasi bunlari elektronik ortamda tüm ögrencilerimizin, tüm ögretmenlerimizin kullanimina ücretsiz açiyoruz. Bugün bir sürpriz yaptik ve Agri’da temel egitimde bu materyallerden yüz bin, orta ögretimde ise 40 bin tane bastirarak tüm ögrencilerimize bugün itibariyle ücretsiz sekilde dagitmaya basladik. Ayni zamanda bin tane tablet dagitacagiz."

Egitimle ilgili destekleyici materyalleri bakanlik olarak kendilerinin üretecegini anlatan Özer, "Bunlari vatandaslarimizin erisimine ücretsiz açacagiz. Il Milli Egitim Müdürlüklerimizde bunlari basarak, özelikle sosyoekonomik düzeyi düsük kesimlere ücretsiz olarak ulastiracagiz. Dolayisiyla ögrencilerimiz, özellikle velililerimiz kesinlikle yardimci kaynak almasinlar Mili Egitim Bakanliginin yayinladigi bu kaynaklari takip etsin. Milli Egitim Müdürlüklerimiz de takip etsin." diye konustu.
Kaynak: AA