Kirklareli'nde Komsu Iki Ülkenin Tas Yapilari Maketler Ile Tanitiliyor

Kirklareli Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Bulgaristan'in Haskovo Tarih Müzesi is birliginde komsu iki ülkenin tarihi yapilarinin tanitilmasi amaciyla hazirlanan 3 boyutlu maketlerden olusan sergi açildi.

Türkiye Sinir Ötesi Is Birligi Programi'nin, Kültürel Hazine Evi Projesi kapsaminda hazirlanan 20 maket, Lüleburgaz Sokullu Mehmet Pasa Külliyesi Belediye Meclis Toplanti Salonu'nda sergilenmeye basladi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Veli Sen, gazetecilere yaptigi açiklamada, gelecek kusaklara ortak tarihi mirasin tanitilmasi ve farkindalik olusturulmasi amaciyla hazirlanan projelerin önemli oldugunu söyledi.

Sen, sergide her iki ülkenin önemli tas yapilarinin maketlerinin bulundugunu kaydetti.

Lüleburgaz Belediye Baskani Murat Gerenli ise ortak mirasin korunup gelecek kusaklara aktarilmasinin önemine isaret etti.

Geçmisine ve kültürüne sahip çikamayan milletlerin büyümesinin imkansiz oldugunu vurgulayan Gerenli,"Kültürümüze, geçmisimize muhakkak sahip çikmaliyiz. Bundan sonra da Balkan ortak kültür ve sinirlarin ötesindeki dostlarimizla kardeslik ve dostluk içerisinde iliskilerimizi devam ettirmeyi çok istiyoruz." dedi.

Serginin açilisina Lüleburgaz Kaymakami Salih Yüce, Ilçe Milli Egitim Müdürü Cihan Erdem de katildi.

Sergi 17 Ekim Pazar gününe kadar açik kalacak.

Kaynak: AA