Kadiköy'de Sokak Ortasinda Islenen Vahsi Cinayet Kamerada

Istanbul’un Kadiköy ilçesinde bir genç 20 yil önce annesinin kaçtigi sahsi babasi, amcasi ve dayisi ile birlikte yaptigi plan sonrasinda 7 yerinden biçaklayarak öldürdü. Cinayet anlari ise güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Kadiköy'de Sokak Ortasinda Islenen Vahsi Cinayet Kamerada


Olay, dün saat 16.40 siralarinda Kadiköy Caferaga Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 21 yasindaki Murat T., Haziran ayinda kendisini büyüten dedesini kaybetmesinin ardindan babasi Haci T. tarafindan çagrildi. Babasi 2001 yilinda askerde oldugu sirada öz annesinin Kamuran Tün isimli sahisla birliktelikte evi terk ettigini, annenin daha sonra baska bir adamla evlendigini ögrendi. Baba Haci T., oglu Murat T.’ye konunun namus meselesi oldugunu ve Kamuran T.’yi öldürmeleri gerektigini söyledi.

Murat T.’nin bunu kabul etmesi üzerine Kamuran Tün’ü öldürmek üzere Murat T., babasi Haci T., amcasi Salih T. ve dayisi Selçuk B. ile birlikte plan yapmaya basladi.

Murat T., planini gerçeklestirmek üzere Sirnak’tan Istanbul’a geldiginde Kamuran Tün isimli sahsi arastirmaya basladi ve sahsin Facebook hesabini buldu. Murat T., Züleyha takma ismiyle hesap açip Kamuran Tün ile konusmaya basladi.

Konusmalar esnasinda Kamuran Tün’ün cep numarasini aldi.

Yasanan sohbetin ardindan Murat T., 4 gün önce Sirnak’tan babasi ile Istanbul’a geldi. Burada dayisi Selçuk B.’nin Maltepe ilçesinde bulunan ikametinde kaldi. Ardindan, Irak’ta kuaförlük isi yapan Kamuran Tün isimli sahsi bulabilmek için Duygu Hilal A. isimli kadinla iletisime geçti. Murat T. ve beraberindekiler, Duygu Hilal A.’ya, Kamuran Tün’den alacaklarinin oldugunu söyleyerek, kendisinin Kamuran Tün ile bulusmasini talep etti. Duygu Hilal A., tipki Murat T.’nin sosyal medyada Kamuran Tün ile konustugu sahte hesabin sahibiymis gibi davranarak Kamuran Tün ile irtibata geçti. 12 Ekim günü Haci T., Selçuk B. ve Murat T., Tekirdag iline giderek Duygu Hilal A. isimli sahsi alip Kadiköy’e geldi. Duygu Hilal A. ile Kamuran Tün isimli sahislar Kadiköy’de bulusarak bir restoranda yemek yedi. Murat. T. ile beraberindekiler ise ikiliyi bir süre izledi. Kamuran Tün ile Duygu Hilal A.’nin ayrilmasindan sonra Murat T., Kamuran Tün’ün yanina giderek sokak ortasinda 7 kez biçakladi. Sultan Abdülhamit Han Hastanesi’ne kaldirilan Kamuran Tün yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Olaya karistiklari anlasilan ve azmettirici olarak degerlendirilen baba Haci T., Tuzla’da yakalandi. Ayrica dayi Selçuk B. Maltepe idaresinde kalmis oldugu adreste yakalandi. Duygu Hilal A. ise Tekirdag’da yakalanarak Istanbul’a getirildi.

Amca Salih T.’yi ise yakalama çalismalarinin sürdügü ögrenildi. Yakalanan süpheliler emniyette yapilan sorgulamalarinin ardindan Anadolu Adliyesine sevk edildi.

Öte yandan Kadiköy’de yasanan cinayet anlari güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.
Kaynak: İHA