Izmir Ar-Ge Inovasyon Sanayi Ve Teknoloji Fuari Kapilarini Açti

Türkiye'nin önde gelen savunma ve teknoloji firmalarinin yer aldigi Izmir Ar-Ge Inovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuari, 60'a yakin firmanin katilimiyla basladi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin himayesinde, Savunma Sanayii Baskanliginin katilimiyla Ege Kalkinma Dernegi tarafindan düzenlen fuar, Balçova'da bir otelde kapilarini ziyaretçilere açti.

Savunma ve teknoloji sektörlerinden firmalarin yani sira üniversiteler, teknoparklar ve melek yatirimcilarin da katildigi fuarda, TUSAS Motor Sanayii (TEI) tarafindan gelistirilen Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400 en çok ilgi gören ürün oldu.

Ege Kalkinma Dernegi Baskani Kadir Uçar, AA muhabirine, önceki yillarda düzenledikleri savunma sanayisi zirvelerini, bu yil fuar formatiyla hayata geçirdiklerini söyledi.

Fuarda 60'a yakin firmanin stant açtigini aktaran Uçar, sunlari kaydetti:

"Bugünden, birkaç firmanin el sikistigini gördük. Bizleri mutlu eden bir diger konu ise fuara gelenler arasinda gençlerin yogunlugu. Teknik alanda egitim almis arkadaslarimiz, kolay bir sekilde savunma sanayisinde is bulabiliyorlar. Biz de onlara destek olmak adina start-up firmalarina ücretsiz yer verdik. Gençlerimizin teknoloji ve bilime olan meraki giderek artiyor. Bunlari da fiili olarak fuarlarimizda görüyoruz."

Yarin sona erecek fuarda, 11 panel ve 4 konferansin düzenlenecegini dile getiren Uçar, fuarin savunma sanayisi firmalariyla tedarikçi adayi KOBI'ler arasinda köprü islevi görecegini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA