Istanbul'da Trafik Yogunlugu Yasaniyor

Istanbul'da, sabah saatlerinde trafik yogunlugu yasaniyor.

Kentte D-100 kara yolu ve TEM otoyolunun bazi noktalarinda, ana arterler ve caddelerde trafik agir seyrediyor. Isine yetismek isteyen vatandaslar ise toplu tasima araçlari ve duraklarda yogunluk olusturuyor. Yogunluk nedeniyle bazi vatandaslarin duraklarda uzun süre toplu tasima araci bekledigi görüldü.

Anadolu Yakasi'ndan Avrupa Yakasi'na geçiste Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) olusan trafik yogunlugu TEM Atasehir ayrimina kadar etkili olurken, FSM'deki yogunluk nedeniyle Kavacik baglantisinda da uzun araç kuyrugu olustu.

Köprüde, Avrupa Yakasi'ndan Anadolu Yakasi istikametine dogru ise yogunluk yasanmadigi gözlendi.

Anadolu Yakasi D-100 kara yolu Kartal ve Maltepe mevkisinde trafik akici seyrederken, Idealtepe, Küçükyali, Kadiköy, Atasehir ve Ümraniye'de yogunluk yasaniyor.

Kozyatagi'ndan Avrasya Tüneli istikametine dogru olusan trafik zaman zaman durma noktasina geldi. TEM'de ise 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ve FSM'ye dogru Kavacik ve Altunizade'de yogunluk yasaniyor. Avrupa Yakasi'na geçislerde köprü baglanti yollarinda trafigin zaman zaman durdugu gözlendi.

FSM'de Avrupa yönüne dogru sag seritte meydana gelen araç arizasi, trafik yogunlugunda artisa neden oldu.

Avrupa Yakasi D-100 karayolu Cevizlibag mevkisi Topkapi istikametinde kara yolu ve yan yolda trafikte yogunluk yasanirken, Avcilar yönünde trafik akici seyrediyor. Avcilar'dan Beylikdüzü istikametine dogru ise trafik yogunlasiyor.

D-100 kara yolu Ankara istikameti Bahçelievler mevkisinde baslayan trafik yogunlugu Haliç Köprüsü çikisinda, TEM Gaziosmanpasa mevkisinde baslayan yogunluk da Seyrantepe çikisinda normale dönüyor. 15 Temmuz Sehitler Köprüsü girisinde ise trafik akisi yogunlasiyor.

Öte yandan IBB verilerine göre, saat 08.23 itibariyla trafik yogunlugu yüzde 63 olarak ölçüldü.

Kaynak: AA