Ingiliz Limaninda Konteynirlar Birikiyor

Felixstowe limaninda nakliye krizi nedeniyle biriken konteynirlar büyük gemilerin yük bosaltmasina da engel oluyor.

LONDRA – Dünyanin en büyük konteyner nakliye sirketi Maersk, Ingiltere’deki nakliye krizi nedeniyle ülkenin önemli limanlarindan Felixstowe’un konteynirlarla dolu oldugunu, bu yüzden büyük yük gemilerinin alternatif limanlara gönderildigini bildirdi.

Danimarkali konteyner sirketinden AA muhabirine yapilan açiklamada, Ingiltere’nin toplam konteynir ticaretinin yüzde 36’sinin yapildigi ülkenin dogusundaki Felixstowe limaninda biriken konteynirlar nedeniyle artik büyük gemilerin yük bosaltamadigina dikkat çekildi.

Açiklamada, sirkete ait büyük kargo gemilerinin Bristol gibi alternatif limanlara yönlendirildigi, daha sonrasinda ise küçük kargo gemileriyle ihtiyaç oldugu kadar yükün Felixstowe limanina getirildigi belirtildi.

- Nakliye araci sürücülerinin sayisi yetersiz

Ingiltere'nin Avrupa Birligi'nden (AB) ayrilmasiyla AB vatandasi olan nakliye araci sürücülerinin sayisinin azalmasi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ülkede gida sektöründen, imalat ve enerji sektörüne kadar uzanan sorunlara neden oldu.

Uzmanlar, ülkede nakliye sürücülerinin toplam sayisinin halihazirda ihtiyaç duyulanin yaklasik 100 bin altinda oldugunu belirtiyor.

Ülkede, Brexit ve Kovid-19 salgini sonrasindaki agir vasita sürücü eksikligi nedeniyle son haftalarda benzin istasyonlarina akaryakit ulastirilmasinda sorunlar yasaniyor.

Istasyonlarin önünde uzun kuyruklar olusurken marketlerde de et, taze sebze, meyve ve makarna gibi kuru gida raflarinin bos kaldigi görülüyor.

Ülkede silahli kuvvetler personeli, 4 Ekim'den itibaren benzin istasyonlarina akaryakit tasimaya baslamisti.

Ingiliz hükümetinden yapilan açiklamaya göre, 100'ü sürücü olmak üzere yaklasik 200 asker, istasyonlar üzerindeki baskiyi hafifletmek için "geçici" destek sagliyor.???????

Ingiltere'de Petrol Perakendecileri Dernegi’nin (PRA) 12 Ekim'de yaptigi açiklamada, ülkenin güneydogusu ve Londra'daki benzin istasyonlarinin yüzde 10'unda halen akaryakitin bulunmadigini belirtilmisti.
Kaynak: AA