Içisleri Bakani Soylu, 'Siyasi Cinayetler Islenecegi' Iddiasini Degerlendirdi Açiklamasi

'Ben Içisleri Bakaniyim, sordum, 'Arkadaslar böyle bir siyasi cinayet, bahsedildigi gibi toplumu kaosa sürüklemek üzere siyasi cinayet istihbarati var mi?', yok. Milli Istihbarat Teskilatimiza soralim, sorduk, böyle bir bilgi yok' 'Bu FETÖ taktigidir, açik. Onlarla çok kol kola girerseniz, onlarin hamiligini kabul ederseniz geleceginiz durum da budur'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, siyasi cinayetler islenecegi iddialarina yönelik, "Ben Içisleri Bakaniyim, sordum, 'Arkadaslar böyle bir siyasi cinayet, bahsedildigi gibi toplumu kaosa sürüklemek üzere siyasi cinayet istihbarati var mi?', yok. Milli Istihbarat Teskilatimiza soralim, sorduk, böyle bir bilgi yok." dedi.

Soylu, bir otelde düzenlenen Trafik Birim Amirleri Koordinasyon Toplantisi'nda, siyasi cinayetler islenecegi iddialarini degerlendirdi.

Bu konuda sorumluluktan uzak, söyledigi sözün nereye gidecegini hesap edemeyen tavirlarin görüldügünü ifade eden Soylu, agzindan çikanin hangi endiseye toplumu sevk edemeyecegini hesaplayamayan, söyledigi sözün maliyetini anlamayan ya da kasitli davranis içerisinde bulunanlarin oldugunu söyledi.

Birkaç gündür "siyasi cinayetler" ve "seri cinayetler"den bahsedildigini bildiren Soylu, yasananlari takip ettiklerini dile getirdi. Bakan Soylu, söyle devam etti:

"Her biri birbirinin pesine takiliyor, ana muhalefet partisi genel baskani, onun altindaki muhalefet partisi genel baskani, onun genel baskan yardimcisi, en sonunda yine bir partinin genel baskani. Bu dördüne bakiyorum, hepsi devlet görmüs. Birisi SGK'ye kadar gelmis, digeri 8 ay da olsa Içisleri Bakanligi yapmis, digeri Bayindirlik Bakanligi yapmis, digeri Basbakanlik yapmis. Simdi topluma böyle bir söz söylüyorsaniz bunun kendine ait bir karsiligi olmali. Siyasi, seri cinayetlerin istihbaratini nereden ögrenebilirsiniz? Çok basit. Ya emniyet istihbarat baskanligi, ilgili birimler size bilgi aktaracaklar veya jandarmadan istihbarattan ya da MIT'ten gelebilir. Ben Içisleri Bakaniyim, sordum, 'Arkadaslar böyle bir siyasi cinayet, bahsedildigi gibi toplumu kaosa sürüklemek üzere siyasi cinayet istihbarati var mi?', yok. Milli Istihbarat Teskilatimiza soralim, sorduk, böyle bir bilgi yok."

"Siz bu bilgiyi nereden aldiniz?" sorusunu yönelten Soylu, bu bilginin devlet kaynaklari disinda iki kaynagi bulundugunu, bunlardan birincisinin yabanci servisler oldugunu söyledi ve "Yabanci servislerin kucagina oturmussaniz sizi oynatirlar." dedi.

Terör örgütlerinin devlet yöneticilerini hedef aldigini hatirlatan Soylu, "Sizin ya terör örgütleriyle bir ilintiniz, baginiz var veya yabanci servislerle baginiz var." ifadelerini kullandi. Bakan Soylu, sunlari kaydetti:

"Bu FETÖ taktigidir, açik. Onlarla çok kol kola girerseniz, onlarin hamiligini kabul ederseniz geleceginiz durum da budur. Bakan Yardimcimi dört seslendirenden bir tanesi olan bir siyasi partinin genel baskan yardimcisini gazeteye verdigi röportajdan sonra arattirdim. Nezaketli sekilde aradi, 'Devlette görev yaptiniz, eger böyle bir sey söylüyorsaniz, bilginiz, belgeniz söz konusudur. Müsaade ederseniz, terörden, istihbarattan arkadaslarimiz yaniniza gelsinler, bilgilerinizi alsinlar, hemen harekete geçelim.' dedi. 'Ben Ana Muhalefet Partisi Genel Baskani Kiliçdaroglu'nun yaptigi degerlendirmeden hareket ettim, etrafimdaki konusmalardan hareket ettim.' denildi."

Devletin ciddi insanlarin istigal ettigi bir alan oldugunun altini çizen Soylu, milleti endiseye sevk emek konusunda art niyetli bir davranis varsa bunun ayip, vahamet ve yanlis oldugunu vurguladi.

- "Kendinize yazik edersiniz"

Kafa karistirici, sorumsuz, istikrara kursun atan bu anlayisin 2016 versiyonun da bulundugunu hatirlatan Soylu, konusmasini söyle sürdürdü:

"16 Mart 2016'da ana muhalefet partisi genel baskani ayni siyasi seri cinayetler ifadesini orada da kullanmis. Acaba bu bir sifre midir? 2016 Mart'tan sonra ne oldu? 15 Temmuz. Su FETÖ'nün zihninizi igfal ettigi oyunlardan kurtulun. Bu ülke size ana muhalefet partisi genel baskanligi, muhalefet partisi genel baskanligi veya genel baskan yardimciligi gibi sorumluluklar vermis. Bunlari bu tip hezeyanlarla soguk savas döneminin siyasi oyunlariyla, manipülasyonlariyla kirletmeyin. Kendinize de yazik edersiniz temsil ettiginiz kurumlara da yazik edersiniz, asil aziz milletimize, asil milletimize yazik edersiniz. Inanin üzülüyorum ve bu insanlara da aciyorum. Ayni isler yine bundan kisa bir süre önce 'Ben dinleniyorum' ifadesi makes bulmustur. Madem dinleniyorsunuz, ana muhalefet partisi genel baskani olarak bunu söylüyorsunuz. Beni, emniyetimizi, devleti töhmet altinda birakiyorsun. Sonra meselenin takibi yargi alaninda yapilabilecek anlayisi ortaya koymadan lafi sadece ortaya birakan bir anlayisi temsil ediyorsun. 21. yüzyil siyaseti de anlayisi da bu olmamalidir."

Eski Türkiye'nin aktörlerinin ortaya koydugu anlayislara üzülerek baktiklarina dikkati çeken Soylu, bu aktörleri de gazete beyanatlariyla net sekilde gördüklerini söyledi.

Simdi faili meçhul cinayetler üzerinden söylem yürütüldügünün altini çizen Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in gerçeklestirdigi dönüsümle faili meçhuller defterinin kapatildigi bir zaman dilimi oldugunu belirtti.

Milleti endiseye sevk etmenin son derece yanlis davranis oldugunu, siyasi hirsa Türkiye'nin ve Türk milletinin kurban edilmemesi gerektigini kaydeden Soylu, bu tavrin da güvenlik sorunu oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA