Hugo Chavez Ile Ters Düsen Venezuelali Eski Bakan Hapishanede Hayatini Kaybetti

Venezuela hükümeti, eski Devlet Baskani Hugo Chavez'in müttefikiyken karsisina geçen eski Venezuela Savunma Bakani Raul Isaias Baduel, hapishanede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yasamini yitirdi.

Hükümet yetkilileri, Baduel'in, Devlet Baskani Nicolas Maduro'yu devirmek için sözde komployla baglantili oldugu iddiasiyla 2017'den beri yargilanmayi bekledigini söyledi.

Bassavci Tarek William Saab, 66 yasindaki Baduel'in vefatini, Twitter'dan "Ailesine ve arkadaslarina bassagligi diliyoruz." açiklamasiyla duyurdu.

- "Siyasi mahkum" olarak görülüyordu

Baduel, Nisan 2002'deki iki günlük basarisiz darbe girisiminin ardindan Chavez'i tekrar cumhurbaskanligina getiren askeri harekete önderlik etmisti.

Daha sonra Chavez'le görüs ayriligi yasamis ve eski devlet baskanini en çok elestiren kisilerden biri olmustu. Bu olayi izleyen 2009'daki ilk tutuklanmasindan bu yana bazilari tarafindan "siyasi mahkum" olarak görülüyordu.

Savunma Bakani olarak görev yaptigi 2006-2007 döneminde kamu fonlarinin çalinmasi ve yetkinin kötüye kullanilmasi suçlarindan 7 yillik hapis cezasi alan Baduel'e, 2019'da bir darbe planiyla baglantili oldugu iddiasiyla bir yargi süreci daha açildi.

Yetkililer, planin, devlet baskani ve esinin yani sira diger yetkililer ve askeri seflerin öldürülmesini de içerdigini iddia etti.

Kaynak: AA