Çukurova Üniversitesinin Akademik Yili Törenle Basladi

Çukurova Üniversitesinin (ÇÜ) 2021-2022 akademik yilinin açilisi dolayisiyla tören düzenlendi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel'in, üniversitedeki Atatürk Aniti'na çelenk sunmasiyla baslayan törenin ardindan Mithat Özsan Amfisi'de devam eden programda Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvari dinleti sundu.

Vali Süleyman Elban, programdaki konusmasinda, üniversitenin bölgeyle özdeslestigini belirterek, "Çukurova Üniversitemiz, Türkiye'nin en iyi kampüs alanina sahip. Yeterince akademik kadrosu var. Ögrencileri ise Türkiye genelinde yetkin ögrenciler arasindan seçilerek geliyor. Çukurova Üniversitemizi dünya siralamasinda ilk yüzlerde görmek istiyoruz." ifadesini kullandi.

Tuncel de üniversitenin, sayisi 2 bin 260'a ulasan ögretim elemani, 48 bin 67 ögrencisi ve ülkeye kazandirdigi yetismis insan gücüyle Cumhuriyetin önemli eserlerinden oldugunu kaydetti.

Üniversiteyi daha ileriye tasimaya devam ettiklerini aktaran Tuncel, "Akademik kadromuzu basarili genç akademisyenlerle zenginlestirerek, fiziki altyapimizi ve akreditasyonu tamamlayarak, uluslararasi taninirligimizi arttirarak, egitim ve arastirmada ülkemizin ve dünyanin iddiali üniversitesi olma yolunda ilerleyecegiz. Bu yolda en büyük motivasyonumuz ve gücümüz, degerli akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve ögrencilerimizle olan dayanismamizdir." degerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaskani Basdanismani Prof. Dr. Yekta Saraç da Türkiye'nin, yüksekögretimde derin bir tecrübeye sahip oldugunu belirterek, "Son yillarda Çukurova Üniversitesinin istikrarli büyümesi ve sayginligini zedelememesi dikkatimizden hiçbir zaman kaçmamisti. Türkiye akademisi olarak köklü bilim tarihimizle gurur duymali, mirasçisi oldugumuz medeniyetlerin bilime katkilarini unutmamaliyiz." ifadesini kullandi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, iklim degisikligi, siber güvenlik ve düzensiz göç konularina dikkati çektigi konusmasinda, bu konulardaki sorunlarin ancak bilimsel temelli arastirma süreçleriyle çözülebilecegini kaydetti.???????

Kaynak: AA