Beyoglu'nun Dijital Dönüsüm Projeleri EXPOBEL Çevre, Sehircilik Ve Teknoloji Fuari'nda Görücüye Çikti

EXPOBEL Çevre, Sehircilik ve Teknoloji Fuari kapsaminda düzenlenen Belediyelerde Dijital Dönüsüm Paneli’ne konusmaci olarak katilan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, Beyoglu’nda yerli ve milli teknoloji kullanilarak hayata geçirilen Dijital Yönetim, Yol Analiz Sistemi, 3D Dijital Beyoglu, Inovasyon Merkezi ve Artirilmis Gerçeklik projelerini anlatti.

Beyoglu'nun Dijital Dönüsüm Projeleri EXPOBEL Çevre, Sehircilik Ve Teknoloji Fuari'nda Görücüye Çikti


Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ve Akort Fuarcilik isbirliginde Gaziantep’te "EXPOBEL Çevre, Sehircilik ve Teknoloji Fuari" düzenlendi.

Ortadogu Fuar Merkezi’nde gerçeklestirilen fuarda belediyelerin dijital dönüsüm projeleri görücüye çikti. Yogun ilgi gören fuarda Beyoglu Belediyesi de dijital dönüsüm alaninda gelistirdigi projeleri katilimcilarla paylasti. Fuar kapsaminda düzenlenen Belediyelerde Dijital Dönüsüm Paneli’ne konusmaci olarak katilan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, Beyoglu’nda yerli ve milli teknoloji kullanilarak hayata geçirilen Dijital Yönetim, Yol Analiz Sistemi, 3D Dijital Beyoglu, Inovasyon Merkezi ve Artirilmis Gerçeklik projelerini anlatti. Türkiye’de bir ilk olma özelligini tasiyan projeler büyük begeni topladi. Baskan Yildiz panelin ardindan fuar alanini gezerek projeleri inceledi.

“Beyoglu’nun hep 18 yasinda olmasi lazim”

Beyoglu’nun sanatin, kültürün ve tarihin sehri oldugunu belirten Baskan Yildiz, “Istanbul’un, belkide Türkiye’nin en eski sehridir Beyoglu. Bu anlamda yasli bir sehir. Peki her gün 2 milyona yakin turisti agirlayan Beyoglu’nun yasli oldugunu kabul edebilir miyiz? Hayir. Beyoglu’nun hep 18 yasinda olmasi lazim, fit olmasi lazim. Kendi ekosistemini çaga uydurmasi gereken bir Beyoglu insa etmemiz gerekiyordu. Bunun için birtakim çalismalar yaptik. Birincisi Dijital Yönetim Merkezimiz. Burada su anda sahadaki ekiplerimizin gönderdigi veriler tamamen bizim sistemimize aktariliyor ve buradan günlük olarak is yogunluklarimiz takip edilip gerektiginde aninda müdahale etme, vatandaslarin memnuniyetini takip etme ve kök neden analizi yapma imkanimiz var. Yani problemin gelisi, talep ve önerilerin takip edilmesi online olarak yapiliyor”

“3D dijital Beyoglu projesi”

“Bir diger çalismamiz ise Beyoglu’nun dijital haritasi, yani 3D Dijital Beyoglu projesi. Burada da binalarin mevcut durumu, imara basvuran vatandasimizin kendi binasiyla ilgili bütün kayitlari bizde oldugu için bu kayitlarin mevcut durumla olan mukayesesini yapma imkanimiz var. Yapilan herhangi bir imar degisikligini aninda denetleme imkanimiz var. Bu veriler her gün güncellenerek Açik Veri Portalimizda seffaf bir sekilde vatandaslarimizla paylasiliyor. Tabi bütün bu çalismalar güçlü bir Ar-Ge ekibi ile yapiliyor.”

“Yol analiz sistemi”

“Görüntülü izleme teknikleriyle yapay zeka destekli Yol Analiz Sistemi. Özeti su; su anda bir araç, bir yazilimimiz var, yolda giderken yoldaki çatlaklar basta olmak üzere ufak tefek çökmeleri, olasi müdahaleleri tespit ediyor. Bu görüntüler aninda merkeze aktarilarak depolaniyor. Gerekli müdahaleleri hizlandiracak olan sistemin yazilimi tamamlandi. Insallah bu sistem de Beyoglu’nda önemli bir eksikligi gidermis olacak. Böylece tamamen deforme oldugunda 10 lira harcayacaginiz bir yere öncesinde müdahale etmek suretiyle hem zamandan tasarruf edilecek hem de maddi açidan tasarruf edilmis olacak”

“Beyoglu Girisimcilik Ve Inovasyon Merkezi”

“Türkiye’de bir ilk olacak bir diger projemiz Beyoglu Girisimcilik ve Inovasyon Merkezimiz. TEKNOPARK, Teknoloji ve Sanayi Bakanligimizla isbirligi halinde yedi katli muhtesem bir uydu kuluçka merkezi kuruyoruz. Burada inovasyona, girisimcilige merakli gençlerimizi yetistirecegiz. Gelecegin Beyoglu’sunu, Istanbul’unu ve Türkiye’sini insa etmede önemli bir merkez olacak. yil sonu itibariyle hazirliklari tamamlanmis olacak ve insallah burada hizmete baslamis olacagiz”

"Artirilmis gerçeklikle projesini Beyoglu’na kazandirmis olacagiz"

“Yine Türkiye’de bir olacak bir diger projemiz olan Artirilmis Gerçeklik var. Beyoglu Belediyesi imparatorlugun ve Türkiye’nin ilk belediyesi. Ilk tersane, ilk tramvay, ilk sigorta, ilk banka, ilk milli maç Beyoglu ilklerin sehri. Halkin seçtigi ilk Cumhurbaskani da Beyoglulu. Artirilmis Gerçeklik sistemi ile bulundugunuz bir yerdeki tarihi mekanda QR Kodu okuttugunuzda oranin eski ve tarihi yasanmisliklarini görme imkaniniz olacak. Insallah 29 Ekimde Artirilmis Gerçeklikle projesini Beyoglu’na kazandirmis olacagiz. Bir de Beyoglu’na gelen turistlere sinemalardan yeme içme mekanlarina kadar aradigi her seye kolayca ulasmasini saglayan, onlara adeta rehberlik eden Smart Beyoglu uygulamamiz var. Bunlarin yani sira Mobil Ruhsat, Mobil Imar, Mobil Zabita, Mobil Yardim gibi birçok uygulamamiz da su an kullanimda” dedi.

Kaynak: İHA