BBP Genel Baskani Destici, 'Siyasi Cinayetler Islenecegi' Iddiasini Degerlendirdi Açiklamasi

'Sayin Kiliçdaroglu'nun bu kastettigi siyasi cinayetler ya da toplumun önderlerinden bazilarina suikast yapilacagiyla ilgili elinde somut bir bilgi varsa, belge varsa, bunu da yetkililerle paylasmasi lazim'.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, siyasi cinayetler islenecegi iddialarina yönelik, "Sayin Kiliçdaroglu'nun bu kastettigi siyasi cinayetler ya da toplumun önderlerinden bazilarina suikast yapilacagiyla ilgili elinde somut bir bilgi varsa, belge varsa, bunu da yetkililerle paylasmasi lazim." dedi.

Destici, kardesi Mücahit Destici'nin geçirdigi rahatsizlik sonucu hayatini kaybeden kayinvalidesi Nadire Terli'nin (65) cenaze törenine katilmak için Eskisehir'e geldi.

Cenaze töreninin ardindan gazetecilere açiklamada bulunan Destici, siyaseti kizistirma, siyasi atmosferi kamplasma ve ayristirma noktasinda daha da tetiklemek için CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu basta olmak üzere muhalefet partilerinin genel baskanlarindan akil almaz, temelsiz ve mesnetsiz söylemler duyduklarini söyledi. Siyasi cinayetler islenecegi iddialarini animsatan Destici, söyle devam etti:

"Bunu, Sayin Cumhurbaskaninin, hükümetin, Cumhur Ittifaki'nin seçimden sonra yönetimi devretmemek için bunlari yapacagi vurgusu var. Bunu tam ve net açiklamasa da... Kastettigi o, bunu anladik ve biliyoruz. Türkiye'nin demokrasi geleneginde böyle bir sey yok. Olmayan bir seyi Sayin Kiliçdaroglu'nun söylemesi kendine de basinda bulundugu siyasi partiye de Türk siyasi hayatina ve demokrasiye de yakismamistir. Sayin Kiliçdaroglu'nun, bu kastettigi siyasi cinayetler ya da toplumun önderlerinden bazilarina suikast yapilacagiyla ilgili elinde somut bir bilgi varsa, belge varsa, bunu da yetkililerle paylasmasi lazim. Kamuoyuyla paylasabilecegi kadarini kamuoyuyla paylasmasi lazim. Elinde bir bilgi olmadan da bunlari söylüyorsa bu Türkiye'ye zarar verir. Bizim suhulete, birlige ve beraberlige ihtiyacimiz var."

- "Türkiye'nin ihracati artiyor"

Destici, bir gazetecinin "Ekonomi politikalarini nasil degerlendiriyorsunuz?" sorusunu söyle yanitladi:

"Ekonomi politikalarini ikiye ayirmak lazim. Makro dengelere baktigimiz zaman Türkiye'nin ihracati artiyor. Türkiye ilk kez tarihinde ihracatini 210 milyar dolarlarin üzerine çikartti. Bu sevindirici bir gelisme. Diger taraftan bir hayat pahaliligi var mi, evet, var. Yaz döneminde 40'a yakin vilayete gittim. Elbette ki bir hayat pahaliligi, basta gida fiyatlari olmak üzere bir yükselis var mi, elbette var. Çiftçimizin, üreticimizin desteklenmesi lazim. Asgari ücretlilerimiz, emeklilerimiz... Yilbasinda fiyatlar verildi, maaslar verildi, asgari ücret belirlendi. Dünyada gida fiyatlari yüzde 30'un üzerinde artmis. Bundan Türkiye'nin etkilenmesi mümkün degil. Çünkü kirilgan bir ekonomimiz var. Bunun da sebebi pandemi. Bütün dünya bundan etkileniyor. Vatandaslarimizin mutlaka korunmasi lazim. Özellikle gelir seviyesi düsük olan vatandaslarimizla ilgili çalismalar yürütülmesi lazim. Sayin Cumhurbaskanimizla yaptigimiz görüsmede elektrik, dogal gaz ve su fiyatlariyla ilgili gelir seviyesi düsük olan vatandaslarimiza bunlar sifir ya da sifira yakin fiyatla nasil verilebilir, bunlarla ilgili Büyük Birlik Partimizin hazirladigi projeyi paylastik. AK Parti'nin de bu konuyla ilgili çalismalari var."
Kaynak: AA