Baskan Orhan'dan Aydemir'e 'Tarim Ve Hayvancilik Lisesi' Tesekkürü

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum’a Tarim ve Hayvancilik Lisesi’nin kazandirilmasinda öncü rol oynayan AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir’e tesekkür etti. Baskan Orhan, “Erzurum gibi tarim ve hayvancilikta zirve olmus bir kente de, ancak böyle bir egitim yuvasi yakisirdi” dedi.

Baskan Orhan'dan Aydemir'e 'Tarim Ve Hayvancilik Lisesi' Tesekkürü
Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Ilica’da egitim-ögretime baslayan Erzurum Tarim ve Hayvancilik Lisesi’ni ziyaret ederek ögrencileriyle bir araya geldi. Okul Müdürü Mensur Durmus’a konuk olan Baskan Orhan, lisedeki egitim-ögretim faaliyetleri hakkinda bilgi almakla kalmadi, okul idaresinin belediyeyi ilgilendiren talep ve beklentilerini de kayda geçti. Aziziye Belediyesi’nin yönetici kademesiyle birlikte ziyaret ettigi Erzurum Tarim ve Hayvancilik Lisesi’ni gezen Baskan Orhan, söz konusu lisenin Erzurum için büyük bir nimet oldugunu ifade ederek, “Bu okul, Erzurum’da tarim ve hayvanciliga yönelik egitimleri daha temeldeyken taçlandiracak. Bu çati altinda ögrenim gören her bir ögrencimiz, tarim ve hayvancilik alaninda niteligi, kaliteyi ve yetismis isgücünü temsil edecek” diye konustu.

Türkiye’de sinirli sayida var

Tarim ve Hayvancilik Lisesi bulunan sehirlerin Türkiye’de sinirli sayida olduguna ve bu sansli iller arasinda Erzurum’un da bulunduguna dikkati çeken Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, sunlari kaydetti:

“Böylesine kiymetli bir egitim yuvasinin Erzurum’a kazandirilmasinda Milletvekilimiz Ibrahim Aydemir’in çok büyük emekleri var. Çünkü sayin vekilimiz Erzurum’da Tarim ve Hayvancilik Lisesi açilmasini sadece talep etmekle kalmadi, süreci yakindan takip etti ve Milli Egitim Bakanligi nezdinde çok yogun girisimlerde bulundu. Sonuç itibariyle Milli Egitim Bakanligi Türkiye’de sinirli sayidaki bu liselerden birisini de Erzurum’da açmaya karar verdi. Okulumuzun egitim ögretime baslamis olmasi mutluluk verici oldugu kadar, tarim ve hayvancilik sektörlerimiz adina da umut verici. Çünkü bu okuldan mezun olan her bir ögrenci, tarim ve hayvancilik alaninda uzmanlasmis nitelikli isgücünü ifade edecek. Dolayisiyla tarim ve hayvancilik faaliyetleri bu yörede ve bölgede artik isinin ehli ellere emanet edilmis olunacak. Biz de bu dogrultuda Milletvekilimiz Ibrahim Aydemir basta olmak üzere, Milli Egitim Bakanligimiza ve emegi geçen herkese sükranlarimizi sunuyoruz”
Kaynak: İHA