Bakirköy'de Isçi Yelegi Giyerek Kablo Çalan Hirsizlar Hakkinda Karar

Bakirköy’de gündüz vakti fosforlu isçi yelegi giyip yola duba koyan ve bir telekomünikasyon sirketinin bakir kablolarini çalan saniklarin yargilandigi davada karar açiklandi. Mahkeme 2 sanigin ‘hirsizlik’ suçundan ayri ayri 7 yil 9 ay 22 gün hapisle cezalandirilmasina hükmetti.

Bakirköy'de Isçi Yelegi Giyerek Kablo Çalan Hirsizlar Hakkinda Karar
Bakirköy’de 2020 yilinin Kasim ayinda 5 kisi, fosforlu isçi yelekleri giyip yola duba koyarak bir telekomünikasyon sirketinin rögar kapaginin önünde araci ile durmustu. Buradan çikardiklari kablolari elektrikli testere ile keserek araca yükleyen kisiler, olay yerinden uzaklasmisti. Incelenen güvenlik kamerasi görüntüleriyle tespit edilen sahislar, hakkinda farkli suçlardan degisen oranlarda 28 yil 6 aya kadar hapis cezasi istemiyle dava açilmisti.

Bakirköy 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde olaya iliskin görülen davanin karar durusmasinda taraf avukatlari hazir bulundu. Durusmada kararini açiklayan mahkeme, sanik Selim Gündogdu ve Orhan Gündogdu’nun ‘hirsizlik’ suçundan ayri ayri 7 yil 9 ay 22 gün hapisle cezalandirilmasina karar verirken, ‘iftira’ suçundan ise beraatlerine hükmetti. Kararda Mertcan Karakus, Samet Hiçyilmaz ve Harun Çelik’in ‘hirsizlik’ suçundan ayri ayri beraatlerine hükmedildi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 23 Kasim 2020’de Bakirköy’de meydana gelen olay anlatilmisti. Iddianamede, bir telekomünikasyon sirketinin internet ve telefon abonelerinin kullandigi hatlar üzerinde bulunan bakir kablolarin çalindigi ihbari geldigi belirtilmisti. Telekomünikasyon sirketinin avukati da zararlari oldugunu söyleyerek sikayetçi olmustu. Incelenen güvenlik kamerasi görüntülerinde, telekomünikasyon sirketinin rögar kapagi önünde bir aracin durdugu, araçtan inen kisilerin yola duba koyarak kablolari çikardiklari, elektrikli testere ile parçalar halinde keserek araca yükleyip gittikleri iddianamede anlatilmisti. Iddianamede müsteki sanik Harun Çelik, Mertcan Karakus ve Samet Hiçyilmaz, hakkinda ‘hirsizlik suçundan 24 yil 6 aya kadar hapis cezasi talep edilirken, Selim Gündogdu ve Orhan Gündogdu hakkinda ise ‘iftira’ ve ‘hirsizlik’ suçlarindan 28 yil 6 aya kadar hapis cezasi istenmisti.
Kaynak: İHA