AYD Baskani Burhan Açiklamasi 'Temiz Ve Özgür Bir Sosyal Medya Istiyoruz'

Anadolu Yayincilar Dernegi, internetteki dezenformasyona iliskin düzenleme konusunda bir öneri hazirladi. AYD Baskani Sinan Burhan, hazirladiklari düzenleme önerisini AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag’a sundu.

AYD Baskani Burhan Açiklamasi 'Temiz Ve Özgür Bir Sosyal Medya Istiyoruz'
Sosyal mecralar üzerinde kisilerin, kurumlarin dezenformasyona ugramamasi, hakaret, küfür, yalan ve iftiralara karsi kisilik haklarina saldiriyi önleyecek, kisisel hak ve özgürlükleri koruyacak bir düzenlemenin yapilmasi gerektigini belirten AYD Baskani Sinan Burhan, “Hazirlamis oldugumuz bu önerimizin faydali olacagina inaniyoruz” dedi.

Dezenformasyon ve kisisel haklar konusunda saldirilara karsi yapilmasi gereken düzenlemeleri içeren bir dosya hazirladiklarini belirten Burhan, internetteki her türlü düzenlemeye iliskin AYD olarak akademisyenler ve hukukçularla çok ciddi bir çalisma yaptiklarini ve bu rapordan istifade edilebilecegini söyledi.



AK Parti Tanitim ve Medyadan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, bu konuda sahadan çok ciddi taleplerin geldigini, bir düzenlemeye ihtiyaç oldugunu, bu konuda bir çalisma yürütüldügünü ifade etti.

Dag, dezenformasyon konusu hakkinda yapilacak düzenlemenin Türkiye’nin bir sorunu oldugunu, AYD tarafindan sunulan bu raporun katki sunacagini ve yasanin Mecliste yasalasmasi konusunda üzerlerine düseni yapacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA