Antalya'da Kavgayi Ayirmaya Çalisan Genci Öldüren Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Sanigin kavgadan önce eglence merkezinin bar kismina giderek görevliden biçak almasi güvenlik kamerasina yansidi.

Antalya'da eglence merkezinde çikan kavgada 23 yasindaki gencin biçaklanarak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sanigin yargilanmasina baslandi.

10. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya sanik Metehan K, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi. Öldürülen Gökhan Demirtas'in ailesi ve taraf avukatlari durusma salonunda hazir bulundu.

Söz verilen sanik Metehan K, Akdeniz Üniversitesinde yüksek lisans ögrencisi oldugunu ve dansla ilgilendigini söyledi.

Olay günü herkesin bir birini dansa kaldirdigi bir mekanda eglendigini anlatan sanik, "Ben de 7-8 kisilik bir gruptaki kadini dansa davet ettim ama bu gruptakiler bana kaba davrandi. Dans teklifi ettigim kiz beni tersledi. O gece asagi yukari 25 kisiyle dans ettim, kavga ettigim masadaki kizi da 5 kez dansa kaldirmak istedim ama her defasinda reddetti." ifadelerini kullandi.

- "Bogazimi sikan kisiden kurtulmak için biçagi savurdum"

Ardindan gruptaki baska birinin "Bu kizi bir daha dansa davet etmeyeceksin" diye tepki gösterdigini öne süren Metehan K, daha sonra pistte dans ettigi sirada bu gruptaki kisilerin kendisine hakaret ettigini iddia etti.

Bunun üzerine gruptakilerle tartismaya basladigini ve kendisini tersleyen Osman E. ile kavga ettigini ifade eden sanik, "Elimdeki biçagi gösterdim, mücadele ederken sahneni arkasina düstük. Bu sirada biri bogazimi sikiyordu ve ondan kurtulmak için biçagi savurdum. Üzgünüm böyle olsun istemezdim." dedi.

- "Gökhan bizi ayirmaya çalisiyordu"

Durusmada tanik olarak dinlenen Osman E. ise sanigin kavga sirasinda kendisini ve kiz arkadasini ittigini ve pistten yere düstüklerini söyledi.

Sanigin elinde biçak oldugunu aktaran tanik, "Biz kavga ederken Gökhan bizi ayirmaya çalisiyordu ama sanik Gökhan'i biçaklamaya basladi." dedi.

Tanik Oguz Berke T. de sanigin üniversiteden arkadasi oldugunu ve olay günü yasanan kavgada ölen Gökhan Demirtas'in elinde biçak bulunan Metehan K'yi engellemeye çalistigini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

- "Sanik durusmada sürekli gülüyordu, zerre pismanlik yoktu"

Öldürülen gencin babasi Hüseyin Demirtas, adliye çikisinda gazetecilere, bir kisinin oglunun hayallerini yarida biraktigini dile getirdi.

Sanigin durusmada hiç pismanlik göstermedigini öne süren Demirtas, "Sanik durusmada sürekli gülüyordu, zerre kadar pismanligi yoktu. Oglumun fotografini tisörte bastirdim ve durusmaya bu sekilde katildim. Oglumuz artik bizim kalbimizde. Hep polis veya subay olmak istiyordu, kendisini üniformayla görmek istiyordum." degerlendirmesinde bulundu.

- Sanigin bardan biçak alma görüntüleri ortaya çikti

Bu arada, eglence merkezinde yasanan kavga öncesinde sanik Metehan K'nin barda görevli kisiden biçak alma anlari güvenlik kamerasina yansidi.

Görüntülerde, bardaki kisinin saniga önce sise açacagi verdigi, Metehan K'nin israri üzerine sise açacagini geri alarak yerine biçak verdigi yer aliyor. Sanigin görüntüden çikmasindan kisa bir süre sonra eglence merkezi içinde kavga nedeniyle panik yasandigi dikkati çekiyor.

Konyaalti ilçesindeki bir eglence mekaninda 27 Temmuz'da çikan kavgada Metehan K. (26), kendisini engellemeye çalisan Gökhan Demirtas'i kalbinden ve kolundan biçakla agir yaralamisti. Demirtas, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmis, kaçan süpheli ise polis ekiplerince yakalanmisti.
Kaynak: AA