Yemenli Kadinlardan, Husilerin Abdiye Ilçesindeki Kusatmayi Kaldirmasi Için Gösteri

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib vilayetinde bir araya gelen kadinlar, Husiler'den Abdiye ilçesine uyguladigi kusatmayi sonlandirmasini istedi.

Düzenlenen protestoda, kusatmadan dolayi olusan yasam kosullarini elestiren pankartlar tasiyan kadin göstericiler, ilçede 35 bin kisinin kusatma altina tutulmasini kinadi.

Kadin aktivistler daha sonra yaptiklari yazili açiklamada, "Abdiye ilçesi, Husi milislerin, ilaç, gida, içilecek su girisine engel olmalariyla bogucu bir kusatmaya maruz kaliyor. Acil bir müdahale ile ilçedeki kadin, çocuk ve yaslilar kurtarilmalidir." ifadesini kullandi.

Kadin göstericiler, Suudi Arabistan'in basini çektigi Arap koalisyonuna, bölgeye kurulacak hava köprüsüyle ilaç ve gida yardimlarinin acilen yapilmasi çagrisi yapti.

Yemen hükümeti dün, Birlesmis Milletlerden Abdiye ilçesindeki binlerce sivile uygulanan kusatmanin kaldirilmasi için acil müdahale çagrisinda bulunmustu.

Marib vilayetine bagli Abdiye ilçesi tüm giris çikislariyla yaklasik 3 haftadir, Husi milisler tarafindan kusatma altinda tutuluyor.

Kaynak: AA