Japonya Basbakani Kisida, 'Ekonomik Büyümeye' Öncelik Verecek

Japonya Basbakani ve iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Baskani Kisida Fumio, servetin dagilimi taahhüdünü yerine getirmek için "ekonomik büyümeye" öncelik verecegini açikladi.

Ilk politika konusmasini göreve geldigi hafta Mecliste yapan Kisida, muhalefet partilerinin huzurunda düzenlenen soru-cevap oturumunda ekonomi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamli degerlendirmelerde bulundu.

Servetin dagilimi taahhüdünü yerine getirmek için "ekonomik büyümeye" öncelik verecegini??????? kaydeden Kisida, "Büyüme olmadikça dagitilacak bir sey de olmaz. Önce büyümeyi saglamak önemli, bunu gerçeklestirebilmek için elimden geleni yapacagim" dedi.

Ana muhalefetteki Anayasal Demokrat Parti (CDP) lideri Edano Yukio, salginin 5. dalgasinda yatak yetersizligi nedeniyle evlerinde hayatini kaybeden Kovid-19 hastalarinin "LDP hükümetinin basarisizligi" oldugunu savundu.

Edano'ya cevaben söz alan ve salginla mücadele çerçevelerini yakinda tanitacaklarini kaydeden Kisida, ülkenin Kovid-19 test sisteminin güçlendirilecegi ve sinir kontrollerinin hafifletilebilecegi sinyali verdi.

Hükümetin Kovid-19'la mücadelesinde "büyük resme odaklanma" sözü veren Kisida, bu sayede yeni dalga ihtimaline karsi tedbirli olunacagini belirtti.

Salgindan etkilenen halk ve isletmelere yönelik ekonomik paket sözünü de yineleyen Kisida, en yakin zamanda bu konuda karar alacaklarini bildirdi.

Kaynak: AA