Bayburt Üniversitesinden Kan Bagisina Destek

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, kan bagisinin önemine dikkat çekmek amaciyla ögrenciler ve üniversite personeliyle birlikte kan bagisinda bulundu.

Bayburt Üniversitesinden Kan Bagisina Destek
Bayburt Üniversitesi Bâbertî Külliyesi Egitim Fakültesinde, Kizilay tarafindan kurulan kan bagisi standinda devam eden bagis etkinligine ögrencilerle birlikte üniversite personeli de yogun ilgi gösteriyor.

Bu kapsamda kan bagisinin önemine dikkat çekmek isteyen Rektör Türkmen de kurulan standi ziyaret ederek, gerçeklestirilen kampanya hakkinda bilgi aldi. Daha sonra, Üniversiten yöneticileriyle birlikte kan bagisinda bulunarak, ögrencileri ve üniversite personelini de bu anlamli kampanyaya katilmaya davet etti.

Rektör Türkmen; “Türk Kizilay’i, Türkiye’nin ihtiyaci olan kanin tamamini gönüllü ve sürekli bagisçilardan karsilamak için yogun gayret gösteriyor. Kurulan stantlarda vatandaslarimizi bu noktada bilinçlendiriyor. Bizlerde, hayat kurtarmakla es deger olan kan bagislamanin önemine dikkat çekmek için Bayburt Üniversitesi ailesi olarak, bu kampanyaya destek veriyoruz. Herkesi düzenli kan bagisçisi olmaya davet ediyoruz. Bu dogrultuda emegi geçenlere de gönülden tesekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA