AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim, Bayburt'ta Açilislar Yapti

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Türkiye'nin 20 yillik hedefinin, 21. yüzyilin lider ülkesi haline gelmek oldugunu söyledi.

Yildirim, esi Semiha Yildirim'in öncülügünü yaptigi, Türk Kizilay Istanbul Sube Baskanliginca yürütülen "81 Il 81 Anaokulu Projesi" kapsaminda Bayburt'ta yapimi tamamlanan, Zahit Mahallesi'ndeki Nazli Sentürk Kizilay Anaokulu'nun açilis törenine katildi.

Binali Yildirim, burada yaptigi konusmada, iki yildir devam eden proje kapsaminda 44. okulun açilisini yaptiklarini, 11 okulun insaatinin devam ettigini, kalan okullarin da en kisa sürede yapilmasi için hazirliklarin sürdügünü aktardi.

Egitimin önemine deginen Yildirim, "Iste bu anaokulu ülkemizi gelecege tasiyacak, muasir medeniyet seviyesine ulastiracak yavrularimizi yetistirecek en güzel mekanlardan birisidir. Vesile olanlardan, yapimini üstlenen herkesten Allah razi olsun." dedi.

Bayburt'a yapilan yatirimlari anlatan Yildirim, "2002 yilinda Bayburt'ta hizli internet yoktu. Bugün 71 bin 500 abonesi var. Sadece 230 kilometre fiber hatti vardi, bugün 1300 kilometre fiber hatti var. Bayburt sicak asfalti bilmiyordu, bölünmüs yol hak getire... Bayburt'un ne Trabzon'a, ne Erzurum'a, ne Gümüshane'ye yol altyapisi yeterli bir sekilde yoktur. Yapimi hizla devam eden tünellerle bunu da çözüyoruz." diye konustu.

Yildirim, Gümüshane ve Bayburt'un ortak kullanacagi havaalaninin da gelecek yil hizmete açilacagini belirtti.

Türkiye'nin son 20 yilda büyüyerek gelistigini dile getiren Yildirim, "Ülkemizin 20 yillik hedefi, 21. yüzyilin lider ülkesi olmak. Bunun için iddia sahibi olmaniz lazim, bunun için hedefleriniz olmasi lazim. Son 20 yilda elhamdülillah Cumhurbaskanimizin liderliginde ülkemizi dogudan batiya, kuzeyden güneye yollarla donattik, yollari böldük, hayatlari birlestirdik. Hava yolunu, halkin yolu haline getirdik." ifadesini kullandi.

Binali Yildirim ve esi Semiha Yildirim, açilis töreninin ardindan anaokulundaki bazi siniflari gezerek, çocuklara hediyeler verdi.

Yildirim, okulun bahçesine fidan da dikti.

Daha sonra Haci Kiyasi Sentürk Camisi'nin açilis törenine katilan Yildirim, buradaki konusmasinda, Kiyasi Sentürk'e rahmet diledi ve onun adina cami yaptiran aile fertlerine tesekkür etti.

Törende, egitim ve spor kompleksi ile 2 anaokulu daha yaptiracak olan hayirsever is insani Abdurrahman Sentürk ile Vali Cüneyt Epcim arasinda protokol yapildi. Binali Yildirim da protokole sahitlik etti.

Açilisin ardindan camide namaz kilan Yildirim, kendisini bekleyen vatandaslarla sohbet etti ve fotograf çektirdi.

Kaynak: AA