5 Milyon Liralik Vurgun Yapan Çeteye Operasyon

Istanbul, Bursa ve Van’da gerçeklestirilen operasyonlarda pandemi nedeniyle otoparklarda duran servis araçlarini çalip hasarli araçlarin sasi numarasiyla degistirerek 5 milyon liralik vurgun yapan çete çökertildi. Operasyonlarda aralarinda çete liderinin de bulundugu 7 süpheli yakalanirken, nefes kesen operasyon polis kamerasina yansidi.

5 Milyon Liralik Vurgun Yapan Çeteye Operasyon
Asayis Sube Müdürlügü Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, pandemi nedeniyle kullanmayan okul ve personel servis araçlarini tespit edip çalan daha sonra çaldiklari servislerin sasi numaralarini, hasarli araçlarin sasi numarasiyla degistirip 5 milyon liralik vurgun yapan çeteye yönelik operasyon düzenlendi.

Sasi numaralari degistirilen araçlari satan çeteye yönelik 8 Ekim Cuma günü 3 ilde yapilan operasyonda çetenin elebasi olan Sefik B. Van’da diger 6 kisi ise Bursa’da yakalandi. Çalinan 35 servis araci da bulundu.

Gayrettepe Asayis Sube Müdürlügüne getirilen süpheliler emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Olayin magdurlarindan Hüsnü Kenan Erkan ise, “Arabam elimden gitti çok magdurum, su an benim 450 bin lira zararim var” dedi.

Öte yandan ekiplerin yaptiklari operasyon saniye saniye kaydedildi.
Kaynak: İHA