Otizmli Ögrenciler Için 'Dekoratif Ahsap Süsleme Kursu' Veriliyor

Karabük Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, agir otizmli ögrenciler için verilen Dekoratif Ahsap Süsleme Kursunu ziyaret etti.

Otizmli Ögrenciler Için 'Dekoratif Ahsap Süsleme Kursu' Veriliyor
Karabük’te özel egitimli çocuklar Halk Egitimi Merkezi ve ASO Müdürlügü tarafindan açilan sosyal, kültürel, sportif ve beceri kazandirma kurslarina katilarak ögrenme sürecinin yasam boyu sürdürülmesi gerektigi gerçegine örnek oluyorlar. Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Genç Ofis Merkezinde Halk Egitimi Merkezinin usta ögreticileri Mehtap Çetinkaya ve Gizem Suhkoymatoglu tarafindan agir otizmli ögrencilerimiz için ‘Dekoratif Ahsap Süsleme Kursu’ veriliyor. Kursu ziyaret eden Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas ve Sube Müdürü Mehmet Özdemir usta ögreticilerden kursta yapilan etkinlikler hakkinda bilgi aldi. Ardindan kursa devam eden özel ögrencimiz Emir Kan Karaman’in yaptigi çalismalari izleyen Akbas, ögrenci ile yakindan ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Ziyaret kapsaminda genel degerlendirme yapan Akbas, Dekoratif Ahsap Süsleme Kursunda ögrencilerin ahsap süsleme, makrome, kagit boncuk aksesuari, hat sanati gibi bir çok etikligin gerçeklestirildiklerini belirterek, kursa katilan özel ögrenciler bir taraftan beceri çalismalari yaparken diger yandan da ayni merkezde gerçeklestirdikleri spor etkinlikleriyle hayatin tam içinde durarak diger bireyleri engelin engel olmadigini göstermekte oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA