Fransa'da Macron'un Saglik Kartini Kullanan Gence 135 Euro Para Cezasi

Fransa’da Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un Covid-19 asi bilgisini içeren asi kartini kullandigi tespit edilen 19 yasindaki sahis, 135 euro para cezasina çarptirildi.

Fransa'da Macron'un Saglik Kartini Kullanan Gence 135 Euro Para Cezasi
Fransa’nin Marsilya kentinde 19 yasindaki bir gencin, Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un korona virüs (Covid-19) asi bilgisini içeren asi kartini kullandigi ortaya çikti. Ismi açiklanmayan sahsin, 5 Ekim’de Marsilya Hastanesi’ne girmeye çalisirken güvenlik görevlileri tarafindan yakalandigi ve baska birine ait saglik kartini kullandiginin anlasilmasinin ardindan polise haber verildigi ifade edildi. Daha sonra ise sahsin kullandigi saglik kartinin Macron’a ait oldugunun tespit edildigi belirtildi. Birkaç saat gözaltinda tutulan sahsin, "salginin yayilmasiyla mücadele kapsaminda bir yere giris kontrolü sirasinda baska bir kisiye ait saglik kartini ibraz etmek" suçundan 135 euro para cezasina çarptirildi.

Fransa Cumhurbaskani Macron’un Pfizer-BioNTech Covid-19 asisini vuruldugunu bildiren özel Covid-19 saglik karti, birkaç saglik çalisani tarafindan sosyal medyada sizdirilmisti. Fransa’da 9 Agustos’ta yürürlüge giren kisiye özel saglik kartinda, asi bilgisi, son 48 saate ait negatif test sonucu ya da son 6 ayda hastaliga yakalanip iyilesmis olma bilgileri yer aliyor. Covid-19 asi karti, restoran, bar, kafe, dügün, seminerler, ticaret fuarlarinin yani sira aralarinda tren, uçak ve otobüslerin bulundugu uzun mesafeli toplu tasimada, hastanelerde ve huzurevlerinde bulunan ziyaretçiler ve hastaneye acilden girmeyen hastalar için zorunlu hale getirilmisti.
Kaynak: İHA