Kiliçdaroglu'dan Nilüfer'in Yerel Ürünlerine Tam Not

Nilüfer Belediyesi’nin Istanbul’da gerçeklestirilen “CHP’li Belediyeler Tarimsal Kalkinma Zirvesi”nde açtigi stant ilgi gördü. Fadilli’nin Bursa siyah incirinden Atlas’in çilek reçeline pek çok ürün ve yerel tohumlarin yer aldigi standi, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu da ziyaret ederek, Nilüfer’in yerel ürünleriyle yakindan ilgilendi.

Kiliçdaroglu'dan Nilüfer'in Yerel Ürünlerine Tam Not
Istanbul Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapilan zirvede, 160 CHP’li belediyenin yani sira 300’ün üzerinde tarim kooperatifi ve üretici dernekleri yer aldi. 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasinda yapilan zirvenin açilisina Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, genel baskan yardimcilari, milletvekilleri, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, büyüksehir, il ve ilçe belediye baskanlari ile çiftçiler katildi.

Belediyelerin ve kooperatiflerin tarimsal ürünlerinin de fuar alaninda sergiledigi zirvede, Nilüfer Belediyesi de stant açti. Nilüfer’deki kadin derneklerinin Nilüfer Bostan için hazirladiklari tarhana, Ürünlü biberinden elde edilen tursu çesitleri, Atlas’in çilek reçeli, Nilüfer Kent Bostanlari’nda elde edilen pazi, patlican, bakla, domates gibi 15 çesit yerel tohumun yer aldigi Nilüfer Belediyesi standi ilgi gördü. Belediye Baskani Turgay Erdem, gün boyu stantta durarak, ziyaretçilere ürünler hakkinda bilgi vererek, ikramlarda bulundu.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun konusmasiyla baslayan zirvede, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu da, iktidara gelmeleri halinde uygulayacaklari tarim politikalarini paylasti. Konusmalarin ardindan Kemal Kiliçdaroglu, beraberindekilerle birlikte zirvenin açilisini gerçeklestirdi. Kiliçdaroglu daha sonra alanda yer alan stantlari ziyaret etti. Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekili Orhan Saribal ve Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ile birlikte Nilüfer Belediyesi’nin standini da gezen Kiliçdaroglu’na, stantta yer alan ürünleri tanitarak, çalismalar hakkinda bilgi verdi. Nilüfer Belediyesi’nin standiyla yakindan ilgilenen Kiliçdaroglu ve beraberindekiler, Fadilli’da yetistirilen Bursa siyah incirinin de tadina bakti.

Zirve boyunca Nilüfer Belediyesi standini ziyaret edenlere, S.S. Nilüfer Tarimsal Kalkinma Kooperatifi’nin (NILKOOP) Fadilli Mahallesi’nde ekolojik tarim kosullarinda yetistirdigi ve Fadillili üreticilerden alinan toplam 1,5 ton siyah inciri ile Nilüfer Belediyesi Kent Bostanlari’nda elde edilen 2 bin paket yerli tohum dagitildi.
Kaynak: İHA