California Ögrencilere Covid-19 Asisi Zorunlulugu Getiren Ilk Eyalet Olma Yolunda

California Valisi Gavin Newsom, ABD Gida ve Ilaç Dairesi’nin (FDA) 12 yas ve üstü çocuklar için Covid-19 asisina tam onay vermesinin ardindan asinin ögrenciler için zorunlu olacagini duyurdu.

California Ögrencilere Covid-19 Asisi Zorunlulugu Getiren Ilk Eyalet Olma Yolunda
ABD’de Covid-19 salgini ile mücadele kapsaminda California eyaleti okullarda asi zorunlulugu getiren ilk eyalet olma yolunda. California Valisi Gavin Newsom yaptigi açiklamada, ABD Gida ve Ilaç Dairesi’nin (FDA) 12 yas ve üzeri çocuklar için Covid-19 asisina tam onay vermesinin ardindan asi için uygun olan tüm ögrencilerin asi yaptirmalari gerekecegini duyurdu.

Newsom, "Okullarimizda zaten kizamik, kabakulak ve daha fazlasi için asi gerekiyor. Neden? Çünkü asilar ise yariyor" ifadelerini kullanarak, "Bu, çocuklarimizi güvenli ve saglikli tutmakla ilgili" dedi.

California’da Hepatit B, tetanoz, kabakulak, kizamik, çocuk felci ve su çiçegi asisi da dahil olmak üzere çesitli asilar ögrencilere zorunlu tutuluyor. Newsom, "Bu sadece baska bir asi" ifadelerini kullanarak, Covid-19 asisinin da su anda 10 asinin bulundugu ve Yasama Meclisi tarafindan onlarca yildir gelistirilmis köklü kural ve düzenlemeleri içeren listeye katilacagini açikladi.

FDA, su anda sadece 16 yas ve üstü kisiler için Pfizer/BioNTech asisina tam onay verdi. 12 yasindan küçük çocuklar ise asiyi acil kullanim izniyle alabilirken, asinin kullanimi konusunda kasim ayina kadar genis çapta tam onay bekleniyor. Bu haftanin baslarinda Pfizer/BioNTech, FDA’ya 5-11 yas arasi çocuklara yetiskinlerde kullanilan dozun üçte biri oraninda verilmesi için onay istedi.

California’da 12 yasin altindaki çocuklar için Covid-19 asisi için FDA tam onay verdikten sonra, ebeveynlerin çocuklarini asilatmak için bir sonraki okul döneminin basina kadar süreleri olacak. Asi olmayan çocuklarin yüz yüze derslere katilmasina izin verilmeyecek.

Söz konusu asi zorunlulugunun yürürlüge girmesi ile okul çalisanlarina ise su anda sunulan düzenli olarak Covid-19 testi olma seçeneginin de sunulmamasi bekleniyor.
Kaynak: İHA