Bayburt Üniversitesinden Avrupa Spor Haftasi Etkinlikleri

Bayburt Üniversitesinde, Avrupa Birligi ülkeleri ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak kutlanan Avrupa Spor Haftasinin “Harekete Geç” etkinlikleri kapsaminda bisiklet sürme senligi ile Bayburt’ta egitim gören ilk ve ortaögretim ögrencilerinin katilildigi Bocce ve Okçuluk etkinlikleri düzenlendi.

Bayburt Üniversitesinden Avrupa Spor Haftasi Etkinlikleri
Her yil geleneksel olarak düzenlenen, çok sayida farkli spor aktiviteleriyle her yastan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini ve saglikli yasam kültürünü artiran, toplumda hareketlilik bilinci ile spora tesvik edici çesitli sportif faaliyetlerle kutlanan Avrupa Spor Haftasi etkinliklerinde Bayburt Üniversitesi de yer aldi.

Bâbertî Külliyesinde, yaklasik kirk bisikletlinin katilimi ile gerçeklestirilen bisiklet sürme senligine Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, üniversitede görev yapan akademik ve idari personeller ile ögrenciler katildi.

“Harekete Geç” temasiyla düzenlenen bisiklet sürme etkinligi Spor Bilimleri Fakültesi önünden basladi.

Renkli görüntülere sahne olan senlik, külliyenin etrafinin iki tur atilmasinin ardindan sona erdi.

Bisiklet senliginin ardindan MTTB Bayburt il temsilciligi tarafindan organize edilen ve Bayburt Üniversitesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen Bocce ve Okçuluk etkinliklerine geçildi. Kültür merkezinde yapilan etkinliklere katilan ilk ve ortaögretim ögrencileri de eglenceli vakitler geçirdi.

Türkiye Herkes Için Spor Federasyonu koordinatörlügünde gerçeklestirilen Avrupa Spor Haftasi etkinlikleri kapsaminda ülke genelinde birçok sportif faaliyetin düzenlendigini dile getiren Rektör Türkmen; “Avrupa Birligi ülkeleri ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak kutlanan spor haftasinin en önemli etkinligi olarak kabul edilen “Harekete Geç” projesinde Bayburt Üniversitesi olarak bizlerde yerimizi aldik. Bu kapsamda; spor ve fiziksel aktiviteler gibi konular hakkinda farkindalik saglamak, sehrimizde ve üniversitemizde sporu tesvik etmek, hareketlilik bilinci artirmak amaciyla, personel ve ögrencilerimizin katilimi ile bir Bisiklet Sürme Senligi tertip ettik. Ayrica Bocce ve Okçuluk etkinliklerine de ev sahipligi yaptik. Bu vesile ile etkinliklerimize katilim saglayan gençlerimizi tebrik ediyor, tüm misafirlerimize tesekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA