Mısır Ve Lübnan, Suudi Arabistan'a Yönelik Saldırı Girişimine Tepki Gösterdi

Mısır ve Lübnan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik hava saldırısı girişimini kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Riyad'ın füzeyle hedef alınması girişimi "alçakça terör saldırısı" şeklinde nitelendirildi.

Topraklarını savunmak için aldığı önlemlerde ve terörle mücadele konusundaki yorulmak bilmeyen çabasında Kahire'nin Suudi Arabistan'a desteği vurgulanan açıklamada, Riyad'ı hedef alan saldırı girişimi şiddetle kınandı.

- "Uluslararası hukukun ihlali"

Lübnan Dışişleri Bakanlığından da yapılan açıklamada, söz konusu saldırı girişimi, "uluslararası hukukun ihlali" şeklinde değerlendirildi.

Ülkenin istikrarını ve güvenliğini tehdit eden her türlü girişime karşı Lübnan'ın Suudi Arabistan ile tam bir dayanışma içerisinde olduğu ifade edilen açıklamada, Riyad'ı hedef alan saldırı girişimi kınandı.

Başkenti Riyad'ı füzeyle hedef alma girişimini en sert şekilde kınarken, bunu "alçakça terörist saldırılar" olarak nitelendirdi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 23 Ocak'ta Riyad'a gönderilen düşman bir hava unsurunun etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Suud basınında söz konusu saldırının Husiler tarafından düzenlendiğine ilişkin haberler yer alırken, Husiler ise suçlamaları kabul etmemişti.

Kaynak: AA