Jandarma'dan FETÖ/PDY Operasyonu Açıklaması 32 Gözaltı
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütünün sözde TSK yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 15 ilde 52 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Jandarma ekiplerince belirlenen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken 32 şüpheli şahıs yakalandı.

Jandarma ekipleri, örgütün sözde Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gülhane Askeri Tıp Akademisi(GATA) personeli, kapatılan askeri okul öğrencileri ve Mahrem İmamlara yönelik olarak 51 şüphelinin yakalanması için harekete geçti.
İstanbul, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Erzurum, Şanlıurfa, Samsun, Ankara, Kayseri, Balıkesir, Şırnak, Adana, Isparta, Sakarya, Amasya ve İzmir’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında bir binbaşı ve bir yüzbaşının da bulunduğu 32 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalanan şüphelilerin Jandarma’daki sorgulamalarının devam ettiği hakkında gözaltı kararı verilen diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
